kajtek 7 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 (edytowany) Dwa lata nie siedziałem przy konsoli i pozapominałem jak się blokowało folder użytkownika. Nie chodzi mi o blokade w ftp tylko w sftp. Pamiętam ze to była zmiana tylko w 1 pliku, i nie mogę tego nigdzie znaleźć. Edytowano Maj 4, 2013 przez kajtek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Daj jako katalog roota (użytkownika) ~ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Niefortunnie wpisałem chgrp root / Przez co nie mogę się zalogować na nową sesje, jakieś pomysły jak odblokować dostęp ? Terminal mam otwarty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Daje fixa po 4h męczona się wpadłem na pomysł reinstalacji ssh przecież prawia same się ustawią w takim wypadku historia chmod 4755 /bin/su /usr/bin/sudo dpkg --configure -a aptitude reinstall ssh /etc/init.d/ssh restart root@kaj-pl:~# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach