kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Poszukuję vps, który nada się na odpalenie gry przeglądarkowej 2d pisanej w php-json(mysql),ajax vps+konfiguracja pod web. najlepiej Nginx+php5.4.. , albo jakiś inny wydajny serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 vps+konfiguracja pod web Chodzi Ci o serwer zarządzany czy zwykły root? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Chodzi o wydajne rozwiązanie pod grę przegladarkową najlepiej vps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Tak rozumiem, ale czy będziesz samodzielnie przygotowywał środowisko czy chcesz aby ktoś Ci to poinstalował? Pytam bo to ogromna różnica w cenie, root jest o wiele tańszy niż rozwiązania dedykowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Ostatecznie sam poinstaluję, w zależności od ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Jaki serwer konkretnie potrzebujesz pod ta grę, podaj parametry serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Gdybym to wiedział to bym zamówił sam Poszukuję propozycji tak aby to wydajnie chodziło przy 100-150 osobach online.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 To może podaj budżet, bo tak to jest gdybanie... ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 <=80 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 VPS Three z naszej oferty powinien być odpowiedni: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 A ile vps na maszynie przy Three ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sixwishlist.com Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 lokalizacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 A ile vps na maszynie przy Three ? Nie ma określonej ilości VPS dla żadnej z maszyn, zresztą nawet jak bym podał Ci ilość niewiele Ci to da. Serwery są monitorowane przez cała dobę i ilość wirtualnych serwerów jest uzależniona od pracy maszyny matki. Tak więc na jednej maszynie możesz mieć tylko 5 "ciężkich" serwerów wirtualnych, na drugie może być 20 "lekkich", zapewniam Ciebie, że serwery matki są dopracowane idealnie pod względem obciążeń generowanych z serwerów wirtualnych i żadna z naszych maszyn nie jest przeciążona z powodu np oversellingu. Nie wierz w bzdury typu max ilość serwerów wirtualnych na danej maszynie, ponieważ każda firma musi "zapełnić" serwer matkę po brzegi, aby był rentowny, jednak jeśli firma robi to z głową nie odczujesz i nie będziesz narzekał na daną usługę. Im niższa cena tym po prostu większa ilość wirtualek, niestety nie da się określić stałej ilości takich kontenerów na danej matce, ponieważ każdy klient używa serwer w inny sposób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 A ile vps na maszynie przy Three ? To jest raczej tajemnica firmy i nie będą ci się chwalić ile vps'ow trzymają na maszynie fizycznej Wg mnie to napisz do biznes-host.pl - za 79zł masz dosyć wydajną maszynę, jednak nikt ci nie powie ile online utrzyma. To zależy od wielu czynników, a najbardziej od tego na ile twój kod jest optymalnie napisany. Jeśli 100 osób jednocześnie ma klikać po tej stronie to może warto zainteresować się czymś na ssd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FrozenShade 18 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Jakiś czas temu szukałem vpsa pod grę przeglądarkową. Co prawda na chwilę obecną mój projekt jeszcze nie ruszył ale zdecydowałem się na ofertę ultimahost. Zobacz co mają. Wg. mnie oferta jest interesująca, głównym kryterium dla mnie była ilość ramu w stosunku do ceny, czas odpowiedzi supportu oraz sposób reakcji na drobne sieciowe ataki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2013 Sprawdź naszą ofertę. W ofercie posiadamy systemy z preinstalowanym Nginx, PHP 5.4, MySQL 5.5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawus121 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2013 Wydaje mi się że Hekko.pl jest najlepszą ofertą dostosowaną do mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach