kermax 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2013 Witam chciałbym na VPS z systemem Debian 6.0.7 x64 utworzyć serwer VPN(PPTP/L2TP) jednak nie chcę, by jakikolwiek ruch miałby być przekierowywany na serwer. Klienci pracują na Windows. Sieć ma służyć do połączeń miedzy użytkownikami lub użytkownikami a serwerem, oraz udostępniania zasobów. Używałem do niedawna OpenVPN, ale chciałbym wypróbować natywne clienty windows, bo OpenVPN miało jednak kilka niedogodności.Proszę o pomoc jestem początkujący Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2013 Póki nie przestawisz parę rzeczy jak np. IPv4 forwarding i parę dupereli z iptablesa, to łącze nie będzie udostępniane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2013 W połączeniu windowym musisz odznaczyć opcję odpowiadającą za używanie vpna jako glównej bramy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kermax 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2013 sam vpn udało mi się już ustawić i w opcjach w połączeniu na windows też odznaczyłem tą opcje, ale i tak cały ruch mi "dusi" na kompie(skaczą pingi, obniżona prędkość łącza) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kermax 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2013 sam vpn udało mi się już ustawić i w opcjach w połączeniu na windows też odznaczyłem tą opcje, ale i tak cały ruch mi "dusi" na kompie(skaczą pingi, obniżona prędkość łącza) Dziwna sprawa, Debian się buntował, a na Ubuntu chodzi gładko, no to z głowy, dzięki za chęć pomocy i przepraszam za problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach