pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2013 (edytowany) Witam! Chciałbym zrobić regułę która przekieruje mi z adresu: www.mojadomena.pl/index.php?q=inne/cosinnego,213 na www.mojadomena.pl/inne/cosinnego,213 stworzyłem regułę: RewriteRule ^index.php?q=(.+)$ /$1 [NC,R=301,L] jednak nie chce ona działać - proszę o pomoc bo juz nawet z googlem nie mam pomysłu. Pozdrawiam, Piotr Edytowano Kwiecień 30, 2013 przez pietrovek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2013 (edytowany) QUERY_STRING (wszystko co po znaku zapytania) nie jest brane pod uwagę w takich regułach. Musisz się wesprzeć np. czymś takim: RewriteCond %{QUERY_STRING} ^q=(.+)$ RewriteRule ^index.php$ /%1? [R=301,L] Znak zapytania na końcu jest potrzebny w tym przypadku, w przeciwnym razie query string byłoby zachowane i przekazane do docelowego adresu bez zmian. Edytowano Kwiecień 30, 2013 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach