anex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2013 Witam, mam pytanie do kolegów. Kupiłam nowy serwer zgrałam pliki na pc przerzuciłam do nowego serwera w pliku configuration zmieniłam nazwy bazy danych bo utworzyłam nową bazę na nowej maszynie i na stronie wyskakuje mi taki błąd: Table 'nowa_baza.gqitf_session' doesn't exist SQL=INSERT INTO `gqitf_session` (`session_id`, `client_id`, `time`) VALUES ('edcc147282a2a1fcbd9d4b1735ba697e', 0, '1366975335') może ktoś podpowiedzieć co powinnam zrobić aby strona działa na nowej maszynie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2013 Cześć. Sprawdź w phpma czy rzeczywiście baza danych nowa_baza zawiera jakiekolwiek tabele i dane, utworzenie samej bazy danych nic nie da, musi mieć również dane z poprzedniej bazy danych. Na stronę składa się FTP i MySQL, trzeba przerzucić obydwie rzeczy . Jeśli jesteś pewna, że rzeczywiście te tabelki istnieją to upewnij się, że użytkownik zdefiniowany w confgiuration rzeczywiście ma prawa odczytu/zapisu do tej bazy danych (wystarczy w phpma się zalogować jako user i sprawdzić czy można się dostać do bazy). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2013 Ok dzięki będę walczyła dalej ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2013 anex: użyj komponentu akeeba backup. Jeśli nigdy nie przenosiłeś/aś CMS-a z danymi, zaoszczędzi Ci to kilka godzin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach