miceky666 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 hej hej, poszukuje niedrogiego VPS'a ze stanów z trybem graficznym, mogą to być nawet same linuxowe X. Ważne zeby serwer mial zainstalowany odrazu tryb graficzny, żebym po zakupie bez problemu mógł się z nim łączyć przez Vnc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 VNC != Tryb graficzny. To są dwie zupełnie różne i niezwiązane ze sobą rzeczy, a żeby odpalić VNC to nawet nie potrzebujesz nic innego niż najzwyklejszy w świecie xterm, który nie obciąża systemu w prawie żadnym stopniu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 Jakikolwiek VPS z Debian/Ubuntu: apt-get install tightvncserver tightvncserver :1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miceky666 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Jakikolwiek VPS z Debian/Ubuntu: apt-get install tightvncserver tightvncserver :1 tylko na takich vpsach, musze instalowac X, konfigurować to wszystko itd, kupilem ostatnio takiego VPS'a na ovh i za cholere nie wiem jak to ogarnąć :/ dlatego wolałbym gdyby X były odrazu zainstalowane, są takie VPS'y ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Są. Z tego, co widziałem, tu znajdziesz coś z preinstalowanym systemem ze środowiskiem graficznym -> http://budgetvps.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 tylko na takich vpsach, musze instalowac X, konfigurować to wszystko itd, kupilem ostatnio takiego VPS'a na ovh i za cholere nie wiem jak to ogarnąć :/ dlatego wolałbym gdyby X były odrazu zainstalowane, są takie VPS'y ? apt-get install vnc4server vnc4server Nie takie trudne. Out of box bez konfigurowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Miceky, przecież podałem Ci praktycznie gotowe rozwiązanie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miceky666 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Są. Z tego, co widziałem, tu znajdziesz coś z preinstalowanym systemem ze środowiskiem graficznym -> http://budgetvps.pl/ dzięki, już patrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miceky666 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2013 apt-get install vnc4server vnc4server Nie takie trudne. Out of box bez konfigurowania. Miceky, przecież podałem Ci praktycznie gotowe rozwiązanie.. ale to nie takie proste :/ najpierw musze skonfigurowac i zainstalowac na serwerze X'y i tu juz mam problemy :/ kupilem na ovh vps'a classic, ta opcja za 19,99 miesiecznie i nie moge skonfigurowac, moze ktos z was by mi chcial to zrobic, zaplace oczywiscie Są. Z tego, co widziałem, tu znajdziesz coś z preinstalowanym systemem ze środowiskiem graficznym -> http://budgetvps.pl/ słabe, nie mają okresu próbnego oraz "system graficzny musiałby Pan sobie skonfigurować aby działał od razu." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2013 Przecież vnc4server sam instaluje xterm'a na debianie. Nic tu nie jest do konfigurowania. A jak chcesz inny interfejs to sobie instalujesz takie xfce, na to vnc4server i też śmiga out of box. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2013 Podrzuć dostęp na prywatną, już Ci to zrobię.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach