facekonto 7 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 (edytowany) Witam,mam problem z konfiguracją.Po doinstalowaniu nginx na serwer i połączeniu go z virtualminem wszystko działało ok.aż do aktualizacji ...głównie chodzi o host i port dla fastcgitutaj było poprawnie: location ~ \.php$ {try_files $uri =404;fastcgi_pass localhost:9002;}fastcgi_read_timeout 60; a obecnie tworzy coś takiego:location ~ \.php$ {try_files $uri =404;fastcgi_pass unix:/var/php-nginx/13667529681660.sock/socket;}fastcgi_read_timeout 60; przez co nie działa. proszę o pomoc. Edytowano Kwiecień 24, 2013 przez facekonto (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 Po prostu przerzucił Ci się z socketa TCP na socket unixowy. Albo zmieniasz to z powrotem na TCP, albo w serwerze FastCGI ustawiasz nasłuchiwanie po sockecie unix, a nie tcp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
facekonto 7 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 tylko gdzie to w virtualmin / webmin ustawić? aby było raz a porządnie zrobione? p.s. poradziłem sobie z tym w ten sposób, że: w katalogu /var/php-nginx/ utworzyłem katalog 13667529681660.sock z chmod 777 oraz właściciela i grupę ustawiłem na użytkownika serwera, a nie root`a. no i działa. w katalogu tworzy plik socket tak jak powinno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach