beloved 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Witam Przeczytałem sporo dobrych zdań o firmie i365.pl. Interesuje mnie, czy gdzieś w Europie jest firma o porównywalnych: 1. jakości, uptime, opiniach klientów 2. suporcie 3. ofercie (cenach i parametrach) Krótko mówiąc - porównywalna firma w Europie. Znacie - podzielcie się! (Pod warunkiem, że znacie opinie o i365.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Ja bym poczekał może i365.pl przeniesie sie do europy A na poważnie myślę że np w tym temacie coś znajdziesz http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=14085 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jor.pl 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2006 Mogę polecić swoją firmę - Jor.pl. Opienia na forach są pozytywne, użytkownicy są zadowoleni (patrz forum.jor.pl), uptime wysoki: jor.pl/uptime Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2006 Wybacz jor.pl nie znam Twoich serwerów i ich jakości ale sup.pl nie jest najlepszym wskaźnikiem ich działania a) uptime sup to "Uptime kont: 87.53%" więc w skrajnym wypadku Twój może wynosić 84% { przy zalozeniu ze pad nastąpil gdy sup leżało } mierzone jest podejrzewam czy serwer sie pinguje a może tak być że wszystkie usługi leżą i będzie sie pingować dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jor.pl 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2006 Sup.pl to faktycznie słabe statystyki - były resetowane bez naszej zgody i bez podanai przyczyny, a kontaktu z supportem nie ma w ogóle, ale oprócz sup.pl mamy wewnetrzne statystyki. Uptime od grudnia wynosi nieco ponad 99%. Ale to nie temat o Jor.pl, ani statystykach, więc czekam na inne ciekawe alternatywy dla i365.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2006 Przeczytałem sporo dobrych zdań o firmie i365.pl. Tzn. że nie masz tam jeszcze konta? Moim zdaniem i365.pl brakuje tylko dobrej reklamy w sieci oraz pingów mniejszych o jakieś 100 ms (chociaż i to nie jest problemem). Co do: Interesuje mnie, czy gdzieś w Europie jest firma o porównywalnych:1. jakości, uptime, opiniach klientów 2. suporcie 3. ofercie (cenach i parametrach) Będzie cieżko, szczególnie jeśli chodzi o odpowiedzi supportu po 5 minutach od otrzymania ticketu oraz ceny proporcjonalne do parametrów (oczywiście porównując z i365.pl). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2006 WoofeR, a może i365.pl jest takie jakie jest dlatego że reklame i promocje są obliczone na ich sily , gdyby było więcej może te 5-25minutowe odpowiedzi przestały być standardem. Co do reklam to ja widziałem ich na viva , money , medialink. Dalem sie namówić na resellera przechodząc właśnie z medialink.pl. Z tego co widzę to mają teraz 7my serwer dla klientów, a podobno są jeszcze niezależne serwery z backupami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2006 To ja bym Ci polecil Livenet.pl - Owiele tańsze i lepsze niz i365.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2006 To ja bym Ci polecil Livenet.pl - Owiele tańsze i lepsze niz i365.plPod jakimi względami tańsze i lepsze? Rozwiń swoją wypowiedź :-) Zaleta to serwery w Holandii, ale ceny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2006 Zaleta? Jakoś śmiga bardzo szybko, Lepsze, więcej opcji w cPanelu, taniej i więcej, zresztą sam zobacz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beloved 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2006 śmiga bardzo szybkoSzybko, czy wolno to względne pojęcia. Szybko w stosunku do czego? Czy szybko ładuje się cPanel, czy strony, poczta? Działa szybko cały czas, czy tylko w niektórych godzinach?Lepsze Co lepsze? więcej opcji w cPaneluJakich opcji? Czy potrzebnych opcji?taniej i więcej Więcej czego? Miejsca na dysku? - Może by jakoś pisać pełnymi zdaniami? zresztą sam zobacz Po to się dzielimy opiniami i wrażeniami na forum, żeby każdy nie musiał sprawdzać 100 dostawców hostingu. Oczywiście po solidnej rekomendacji można sprawdzić najlepszych. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterRiley 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 To ja bym Ci polecil Livenet.pl - Owiele tańsze i lepsze niz i365.pl Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z uslug tej "firmy". Więcej tutaj: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=2918&hl= Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2006 Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z uslug tej "firmy".Więcej tutaj: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=2918&hl= rotfl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DeeJay Kol A No 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2006 Interesuje mnie konto o jakości zbliżonej do i365 tyle, że z Direct Adminem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramze5 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2006 Polecam cal.pl, ja tam mam swoja stone od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
srok@ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2006 a) uptime sup to "Uptime kont: 87.53%" więc w skrajnym wypadku Twój może wynosić 84% { przy zalozeniu ze pad nastąpil gdy sup leżało } hehe, rozbawiłeś mnie Tu chodzi o średni uptime kont które są tam wykupione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2006 srok@ a co pokazywac mają takie serwisy jak sup , siteuptime czasem nie to właśnie? W tamtym czasie nie wyglądało to dobrze i zwróciłem uwagę że jeżeli jor.pl chce zachęcić klienta to niech to wywali , coś zrobi (jak widać na stronie jor juz sup nie ma) Nie wiem po co sie czepiasz 3miesiące po sprawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach