konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 mam taki kod <?php $id='64'; $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM baza WHERE id = '$id'"); while ($wynik && $rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { $tytul= $rekord['tresc_1']; echo "<p>".$rekord['tresc_1']."</p>"; } ?> jak zrobić tu stronicowanie czyli np. do 500 znanków i kolejna strona (1.2.3..8) albo <<<>>> pomoże ktoś ? bardzo prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FrozenShade 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 Nie rób stronicowania na ilość znaków, tylko na rekordy. na końcu zapytania daj np " LIMIT 0, 100" lub " LIMIT 100, 200" i w ten sposób przechodź strona po stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 niebardzo woem oco chodzi mozesz to w kodzie umiescić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (int)$strona = $_GET['page']; if(empty($strona)) { $strona = 0; }else{ $strona = $strona * 10; } $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM baza WHERE id = '$id' LIMIT ".$strona.",10"); Później dajesz sobie warunek że jeżeli jest więcej niż 10 to pojawia ci się link z czymś takim: index.php?page=1 (i zwiększasz kolejno zależnie od strony gdzie page=liczba to jest numer strony z zerem jako pierwsza strona) (lub przykładowo) $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM baza WHERE id = '$id' LIMIT 0,10"); Może pojawić się błąd. Pisałem na gorąco i nie sprawdzałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM `baza` WHERE `id` = '$id' LIMIT ".$strona.",10"); Fajnie jak byś podał więcej szczegółów bo wróżką nie jestem... Edit: Wklej cały kod który ci nie działa. Zobacz czy łączysz się do bazy danych. Czy podałeś coś w zmiennej $id Edytowano Kwiecień 22, 2013 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) <?php $id='64'; $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM baza WHERE id = '$id' LIMIT 0,20"); while ($wynik && $rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { $tytul= $rekord['tresc_1']; echo "<p>".$rekord['tresc_1']."</p>"; } (int)$strona = $_GET['page']; if(empty($strona)) { $strona = 0; }else{ $strona = $strona * 10; } ?> mam tak i nic sie nei zmienia niema stronicowania Edytowano Kwiecień 22, 2013 przez konyozpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 Napiszę ci całość bo pomieszałeś wszystko... <?php //Tutaj lub wcześniej łączysz się z bazą danych MySQL $id='64'; (int)$strona = $_GET['page']; if(empty($strona)) { $strona = 0; }else{ $strona = $strona * 10; } $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM `baza` WHERE `id` = '$id' LIMIT ".$strona.",10"); while ($wynik && $rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { $tytul= $rekord['tresc_1']; echo "<p>".$rekord['tresc_1']."</p>"; } ?> I sprawdź z danymi: index.php?page=1 index.php?page=2 czy wyświetla się poprawnie. Powinno ci porcjować co 10. Najlepiej wrzuć link do tego skryptu jak nie tu to na PW to sprawdzę jak to działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) nie działą stronicowanie chyba dam sobie spokój Edytowano Kwiecień 22, 2013 przez konyozpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebador 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 spokój... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 genialne podejście do problemu... Jak nikt nie napisze gotowca aby działał bez podstawowych informacji o Twoim skrypcie to najlepiej wywalić do kosza skrypt. PODSTAWOWE PYTANIE! CZY ŁĄCZYSZ SIĘ W OGÓLE Z BAZĄ DANYCH? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 Autor chyba sam nie wie o co mu chodzi . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) chce podzielić artykuły na kilka podstron tak i łącze się z bazą danych Edytowano Kwiecień 22, 2013 przez konyozpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 Ale że kilka artykułów na jednej podstronie czy jeden artykuł na kilka podstron? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 ma jeden długi tekst i che go podzielić na artykuły na jednej podstronie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) To w takim razie mniej więcej kod będzie taki: substr("$row[tekst]", 0,30) <?php //Tutaj lub wcześniej łączysz się z bazą danych MySQL $id='64'; (int)$strona = $_GET['page']; $end = 100; // TUTAJ PODAJ ILE ZNAKÓW MA BYĆ WYŚWIETLANYCH NA JEDNEJ PODSTRONIE if(empty($strona)) { $strona = 0; }else{ $strona = $strona * $end; } $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM `baza` WHERE `id` = '$id'"); while ($wynik && $rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { $tytul= $rekord['tresc_1']; $rekordout = $rekord['tresc_1']; $tekst = substr($rekordout, $strona,$end); echo "<p>$tekst</p>"; } ?> I znowu zaczyna się liczenie od 0 do x. Uwaga mogłem coś pomylić, więc błędy na 99% są Edit: Poprawiłem. Teraz powinno jako tako działać. Przetestuj Edytowano Kwiecień 22, 2013 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 jakiś błąd jest ale sprubuje znaleść sam dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 Zedytowałem poprzedni post. Powinno działać (skopiuj całość bo przerobiłem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 teraz nic nie wyświetla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konyozpl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2013 no tak tylko jak to zrobić aż tak zawansowany nie jestem w php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2013 @maniac: <!--nextpage--> nie uchroni przez cięciem pomiędzy tagami. Prosty przykład: $text = '<b>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.<!--nextpage-->Vestibulum sollicitudin orci eget quam ultricies at adipiscing ligula viverra.</b>'; i na pierwszej stronie wszystko poniżej cięcia masz boldowane, do tego trzeba sobie dopisać jakieś rozwiązanie z auto domykaniem tagów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach