lord101 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Szukam w "miarę" mocnego VPS. Potrzebuje min. 2 mocne rdzenie najlepiej z SB lub IB (LGA 1155) (nie interesuje mnie Xeon E5 bo muli strasznie, a dużo VPS na nim jedzie), dysk SSD min. 40GB z prędkością powyżej 200MB/s, RAM min. 8GB, najlepiej z możliwością dokupienie w późniejszym czasie. Łącze jest używane na poziomie 10-15Mb/s + 2 razy dziennie wysyłana kopia na 2 zewnętrzne serwery 2x4GB Czekam na oferty z cenami! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 (edytowany) Ciekawe tylko jaki budżet...Nie mówiłeś o lokalizacji więc może kimsufi? edit zapomniałem że tam nie ma ssd Edytowano Kwiecień 20, 2013 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Muli raczej nie przez E5 tylko przez ustawienia serwera, nikt ci nie da gwarancji 200 MB/s na SSD bo to jest ponad 1/3 prędkości dysku... więc faktyczne zasoby dla ciebie zależą od innych userów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Albo przez to że dostawał 2 rdzenie ale z tych stosunkowo nisko taktowanych E5? Ogólnie to zastanawiam się dlaczego spora część z tych serii e5 i e7 mimo że to np. ivy bridge mają po 2ghz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Bo są tanie, a VPSy mają straszną presje na cene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Przypuszczam, że tu cena będzie się wahać w granicach 50 złotych miesięcznie, więc z dedyków tylko Kimsufi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Ja bym Ci radził kimsufi, myślę że jakbyś się z OVH dogadał to za dopłatą by Ci włożyli tam ssd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Ja bym Ci radził kimsufi, myślę że jakbyś się z OVH dogadał to za dopłatą by Ci włożyli tam ssd. dobre dobre ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Ja bym Ci radził kimsufi, myślę że jakbyś się z OVH dogadał to za dopłatą by Ci włożyli tam ssd. To też . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 W OVH nie było i nie będzie dogadywania , taka politka firmy a co kto myśli to już inna para kaloszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Dedyk na chwile obecną wychodzi zbyt dużo niż opisywany VPS w pierwszym poście. Obecnie siedzę na E5-2620 2Ghz - 4 rdzenie gdzie wydajność 1 rdzenie wynosi 1953.65 million ops/sec dla porównania na drugim serwerze i5 2400 dla 1 rdzenia wydajność wynosi 3093.8 million ops/sec żeby nie było, E5 z pierwszego postu, mam tu na myśli LGA1366 Co do dysku przy E5-2620 jest raid 10 SSD jednak jego prędkość wynosi 80MB/s, a na drugim serwerze chyba raid 0 SSD gdzie prędkość wynosi 450MB/s i nie spada poniżej 250MB/s na tym drugim serwerze jestem zadowolony z wydajności jednak jego zasoby są zbyt skromne i szukam czegoś większego. Do tej pory jest sam "spam" po za tym nic więcej! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Przetestuj http://ultimahost.pl/vps może Ci podpasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach