jano433 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Witam, jaki polecilibyście mi stabilny i stosunkowo szybki hosting pod Prestashop? Sklep do ok. 500 produktów, będzie dopiero otwierany więc nie przewiduję narazie dużego ruchu. Zastanawiam się nad linuxpl.com i devilmedia.pl. W linuxpl musiałbym dopłacać co roku 50 zł netto za memcached, któe rzekomo ma znacznie przyśpieszyć działanie sklepu, w devilmedia zaś jest to w cenie i wsumie był bym już zdecydowany gdyby nie to, że nie widziałem praktycznie żadnych opinii o nich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 (edytowany) Jaki budżet masz na to przeznaczony? Edytowano Kwiecień 19, 2013 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jano433 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Póki co max 150 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Jak trafisz na dobry serwer (nie przeciążony) to w Linuxpl będzie wszystko ok. Niestety, niektóre maszyny mają tragiczne ale to przykład 1 na 30. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jano433 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 A warto dopłacać za to memcached? Czy to faktycznie robi taką różnicę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 Jeśli to nowy sklep, spokojnie wystarczy MZ ONE: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=kontawww Zawsze potem możesz dokonać upgradu serwera jeśli zajdzie taka potrzeba. Zapraszam do przetestowania naszych maszyn: https://www.service.mzhost.co.uk/index.php?/cart/konto-testowe/&step=0 Bezpłatny 7 dniowy test bez zobowiązań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 A warto dopłacać za to memcached? Czy to faktycznie robi taką różnicę? Zależy czy to prywatna instancja, czy współdzielona, a jak dzielona to ile Ramu na ile kont. Jeśli to będzie mało ramu na setki kont to osiągniesz efekt odwrotny od zamierzonego, czyli wolniejsze czasy generacji skryptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 A odpalałeś dwie presty na jednym serwerze memcache? O ile tego nie poprawili, to zobaczysz niezłe cyrki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jano433 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2013 W taki razie z tego memcached chyba jednak zrezygnuję.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 PrestaShop całkiem przyzwoicie chodzi na Blink.pl Jest nawet videotutorial dla początkujących: Zaletą Blink.pl pod kątem sklepu jest miękkie wsparcie - Blink.pl daje bezpłatny wzór polityki prywatności, pozwala na zawarcie pisemnej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, udostępnia dokumentację niezbędną do przygotowania wniosku do GIODO itp - nie każdy hoster to zapewnia. A poza tym bezpłatny transfer i całkiem niezły support, o czym świadczą opinie zadowolonych użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jano433 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 Dzięki, ale już wybrałem pakiet Start dla firm w Biznes-host, mam nadzieję, żę się sprawdzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 W takim razie powodzenia i trzymam kciuki za rozwój Twojego sklepu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GaleriaSEO 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2013 Sam mam postawioną Prestę na hostingu w hekko.pl (ok 40zł/rocznie) śmiga bardzo dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2013 A odpalałeś dwie presty na jednym serwerze memcache? O ile tego nie poprawili, to zobaczysz niezłe cyrki heh, nie wiem jak na najnowszych, ale w prescie 1.4.4.1 tego nie poprawili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach