Borówa 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 Cześć, posiadam wykupioną domenę w AZ.pl i przypisane do niej adresy DNS hostingu na którym jest podpięta - host247.pl. Chciałbym stworzyć subdomenę z rekordem A na wskazany przez mnie adres IP. Lecz pojawia się problem, support host247 nie może wykonać tej akcji bo "Domena nie jest przez nas rejestrowana. Proszę przekierowania robić z poziomu ustawień u rejestratora.", zaś aby działać w ogóle ze strony AZ musiałbym ustawić dla domeny ich domyślne DNS'y. Kiedyś korzystałem z innego hostingu i także miałem domenę w AZ, ale wtedy nie było żadnego problemu by ustawić rekord dla subdomeny w panelu hostingu, tu jest inaczej. Jakieś propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzecho 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 Rekordy w strefie DNS ustawia się u operatora którego serwery DNS wskazałeś dla domeny. Jeśli to host247.pl to tam powinni Ci dać możliwość edycji strefy podpiętych domen. Jeśli nie dają takiej możliwości, to pozostaje Ci skorzystać z serwerów DNS rejestratora domeny i u niego ustawić strefę DNS (rekordy). 99% hostingów z którymi się spotkałem dawało możliwość edycji strefy DNS domen, które u nich podpinałem. Trafiłeś na niezłego "rodzynka" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 (edytowany) Niektórzy mają różne udziwnienia. Z tego co pamiętam to w OVH w standardowym planie (darmowym) nie można robić subdomen dla subdomen, nie wiem czy obecnie wciąż tak jest bo już od dawna uciekam z defaultowym dns'ów . Edytowano Kwiecień 19, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach