pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 Witam Serdecznie, Mam takie pytanie na które nie mogę nigdzie odpowiedzi znaleźć . Do dodania jakieś linii na końcu pliku używam echo "LICENSE 123" >> /home/cms/tekst.txt A jak usunąć ? Chodzi mi tylko o to LICENSE 123 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 (edytowany) Głowy nie dam uciać, ale chyba tak to szlo: sed -e '/LICENSE 123/d' plik Edytowano Kwiecień 18, 2013 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 Głowy nie dam uciać, ale chyba tak to szlo: sed -e '/LICENSE 123/d' plik Nie działa ;/ jakieś inne pomysły ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2013 Bardzo dziękuję za pomoc. Wszystko ładnie działa. Można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Jak dodaję jakiś napis do pliku nie mogę użyć spacji - wie ktoś o co chodzi ? echo "LICENSE 123" >> /home/cms/plik.txt Dodaję się tylko samo LICENSE bez 123 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Mi działa ze spacją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Mi niestety, nie. Zna ktoś jakąś alternatywę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach