krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 Witam krótka piłka google dns czy opendns ?? co będzie szybsze jakich wy używacie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 http://code.google.com/p/namebench/downloads/detail?name=namebench-1.3.1-Windows.exe przetestuj sobie które są najszybsze z twojej lokalizacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 8.8.8.8 / 8.8.4.4 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 ustawiłem Serwer(y) DNS WAN: 8.8.4.4 8.8.8.8 oraz zaznaczyłem: Wymuszaj na urządzeniach używanie routera jako serwera DNS zobaczymy jak to będzie hulać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2013 Ja jednak wolę OpenDNS. Wg mnie są sporo szybsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spser 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2013 Ani google ani open dns, po ustawieniu ich na sztywno facebook działa bardzo wolno i się nie ładuje czasami. Najszybsze są DNS naszego dostawcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2013 Ani google ani open dns, po ustawieniu ich na sztywno facebook działa bardzo wolno i się nie ładuje czasami. Najszybsze są DNS naszego dostawcy. a ja właśnie miałem taki problem jak ustawiłem DNS od google, nie ładowało mi wszystkich zdjęć do końca i czasem trochę przymuliło, jak ustawiłem OpenDNS to wszystko ładnie śmiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2013 Mi natomiast zmiana DNS'ów na Googlewskie znacząco poprawiło sytuację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 Troszkę odkopie, ale jak TP to tylko te oficjalne dns'y w tej kolejności:194.204.159.1 194.204.152.34 Wszystko działa szybko sprawnie, a do tego youtube ładuje się prawie zawsze max prędkością, a tak to ledwo działa - domyślam się że to jakiś youtube cache, ale nie chwalą się tym publicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zoel 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2013 8.8.8.8 mają faktycznie problem z facebookiem.. przynajmniej na łączu UPC w Krakowie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 @up: potwierdzam, problem również w Łodzi, łącze od Toya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach