shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2006 Ups... to jest w "jednostkach". Masz trzykrotnie przekroczoną moc obliczeniową w ostatniej minucie, 2.48 raza w ostatnich 5 minutach i 2.17 w 15 minutach. Przy jednym procesorze wartość 1 oznacza pełne wykorzystanie procesora bez spadku wydajności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marmon 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2006 o dzieki dobrze wiedziec. Średnio i tak ~1 tak wiec luz. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2006 Generalnie maksymalne obciążenie, które nie powoduje spadku wydajności to liczba oznaczająca ilość procesorów. Czyli np. przy 4 prockach martwisz się dopiero powyżej 4. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2006 Heh... Ostatnio widzialem LA 40 zabijajacy 2 Xeony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Ja mialem 270 na pentiumach ale to juz horror ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Fajnie mam, zwykle nie wychodzę ponad 0.15 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nookie 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Ja mam stronę z 6000 unikalnymi (400 000 hits'ów*)... na dzień. Stoi na OVH startowym, ale na tym z 300GB. I wiecie co. Powiem Wam że serwer wyrabia. Fakt, że wczoraj o 18 load average skoczył do ... 50, ale restart httpd zmniejszył tą liczbę do ok. 2-3.** * - 400 000 hits'ów, ze względu na AJAX (m.in. shoutbox) ** - btw. czy to mógł być DDoS, i jak to sprawdzić? A tak z ciekawostek MySQLowych - w ciągu 16 dni (uptime) - 22 miliony regułek, ~16 regułek/sek średnio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pimpek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Nie polecam, tej firmy, mieliśmy u nich dwa serwery, jeden na łączu 10Mb drugi na łączu 20Mb, oni oszukują na przepustowości, łacze 10Mb chodziło jak 5Mb a te 20 jak 8Mb, przy czym ich wykresy wskazują maksymalne zużycie łącza co nie jest prawdą wystarczy zainstalować sobie narzędzia do własnych pomiarów ruchu, poza tym wyłączają serwer przed terminem wyłaczenia bez żadnych usprawiedliwień. To znaczy masz w panelu serwer do 23 do godz. 17.30 a wyłaczany jest 22 lub 23 np. godzina 7 rano pomimo uregulowania należności. Potem trzeba do nich dzwonić i się wykłucać o wszystko. Ogółem bardzo dziwne podejście do klientów. Jeżeli nie zależy komuś na jakości usług to może się bawić z tą firmą. Ale oferowane przepustowości to mżonka, zazwyczaj kilka maszyn chodzi na jednym 20Mb i generują ten ich wykres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 @nookie, taki serwer pociągnie znacznie więcej. U mnie jest grubo ponad 500.000 hitów na dobę i serwer w 85% stoi wolny, a to tylko P4 1.6 GHz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nookie 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 @nookie, taki serwer pociągnie znacznie więcej. U mnie jest grubo ponad 500.000 hitów na dobę i serwer w 85% stoi wolny, a to tylko P4 1.6 GHz. A to miło. Tak się właśnie zastanawiałem kiedy zacznie niewyrabiać, ale skoro tak mówisz, to się nie martwię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Turb0 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 Ja mam procesor PIII 866 i mam zazwyczaj: load average: 0.01, 0.04, 0.08 Ale za to ram się kłania(mam 256MB i zazwyczaj mam jakieś 3-5MB wolnego) ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marmon 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2006 ma ktos moze jakis skrypt ktory pokazuje obciazenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deili 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2006 No to prawie się zdecydowałem, zmartwił mnie jedynie post resten. Jak dotej pory nie słyszałem o tej firmie zbyt wiele takich opini i zazwyczaj ludzie na nich nie narzekali. Może ktoś to powiedzieć na ten temat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2006 Jak ktoś płaci grosze i oczekuje gwarantowanych 20mbit, to raczej zrozumiałe, że będzie narzekał... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marmon 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2006 no zbilzam sie do 100 zapytan na sekunde MYSQL stats : Uptime: 252191 Threads: 2 Questions: 24566378 Slow queries: 174 Opens: 57498 Flush tables: 1 Open tables: 64 Queries per second avg: 97.412 narazie wyrabia bez problemow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marmon 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2006 odkopujac temat to zarzuce staty z mysl: Queries per second avg: 150.551 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Maj 8, 2006 To chyba swiadzczy negatywnie a nie pozytywnie o twojej osobie wiec po co sie chwalisz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2006 Jeśli ma milion gości na godzinę to tyle zapytań jest ok.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2006 Queries per second avg: 211.295 tyle ma caly serwer linuxpl.com [pewnie cala masa for phpbb by przemo i innych tego typu skryptow :] ] jakby porownac to musialbys miec najprawde ogromna strone z wieloma, wieloma userami podaj adres bo jestem ciekaw co tam takiego wielkiego stoi :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łabędź 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2006 Ale oferowane przepustowości to mżonka, zazwyczaj kilka maszyn chodzi na jednym 20Mb i generują ten ich wykres. Każdy serwer ma do dyspozycji wykupioną przepustowość (nawet z nadwyżką w celu rozwiania ew. wątpliwości). Wspomniane wykresy generowane są na podstawie danych z router-ów, tak więc pomyłka jest mało prawdopodobna. Chciałbym jednak przypomnieć, że w przypadku transmisji danych przyjętym standardem jest Mb/s - megabit na sekundę - 10^6 bitów na sekundę (a nie MB/s - 2^20 x 8 bit/s). pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach