Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 Witam mam mały problem po zainstalowaniu pomyślnie webmina, restarcie dodawaniu do iptables nie mogę wejśc do https://adresipdedyka:10000. Jakieś pomysły ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oreo 59 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 Niezbyt pamiętam, ale kiedy instalowałem webmina, musiałem podczas tej instalacji podać prawidłowe adres IP. Sprawdź może, a doszukasz się tego rozwiązania problemu.. Ogólnie sprawdź, czy adres IP koliduje z konfiguracją apacza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 Po 1. jaką metodą instalowałeś? Jeżeli apt-get to bez problemu z automatu się instaluje. Sprawdź też /etc/init.d/webmin status i w iptables jakie masz regułki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 Webmin (pid 2018) is runningA dodawałem do iptables iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 10000 -j ACCEPT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 Webmin standardowo sam powinien zezwalać na połączenia do swojego portu, możesz usunąć tą linijkę iptables i sprawdzić czy pomoże, nie zdziwiłbym się jakby pomogło. P.S. A na OUTPUT masz policy accept? Bo to może nie działać też w drugą stronę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 Hmm gdzie moge znaleść te liniki wpisane tzn jak usunąć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 (edytowany) Polecam zacząć od resetu iptables: iptables -F iptables -X iptables -t nat -F iptables -t nat -X iptables -t mangle -F iptables -t mangle -X iptables -P INPUT ACCEPT iptables -P FORWARD ACCEPT iptables -P OUTPUT ACCEPT Bądź prostszej metody - reboot . Edytowano Kwiecień 14, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 Zrobiłem jak mówiłeś i nic. Od instalowalem i zainstalowałm jeszcze raz wyskoczyło: Webmin install complete. You can now login to https://adresipl:10000/as root with your root password, or as any user who can use sudoto run commands as root. i nic nawet reboot nie pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 Jesteś pewny, że po reboocie komenda iptables -L zwraca czyste łańcuchy i default policy accept? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 Podaj adres IP jak nie chcesz tu to na pw sprawdzę co jest nie tak. Lub wyślij mi dane do logowania team(at)sixwishlist.com zobaczę co tam masz. Hasło sobie potem zmienisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 (edytowany) ArchiJestem pewny : root@server1:/home# iptables -LChain INPUT (policy ACCEPT)target prot opt source destinationChain FORWARD (policy ACCEPT)target prot opt source destinationChain OUTPUT (policy ACCEPT)target prot opt source destination sixwishlist.com Wysłałem dane na e-mail Edytowano Kwiecień 15, 2013 przez Cad0s (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 Nie ogarniam tego w takim razie. Może zwykły apt-get purge webmina i ponowny install? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 A da się połączyć z jakiejś przeglądarki z lokalnej np. lynx, links, itp.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sixwishlist.com Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 Webmin normalnie działa jako proces, restart nie wywala żadnych błędów za to wywala je web serwer. Kolega zapomniał dodać że ma już zainstalowany ISPconfig na tej samej maszynie. Troszeczkę już jest mały bałagan ale dojdziemy do ładu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 Archi Tak już robilem to z 100-tysięcy razy. regdos Nat ten pomysł nie wpadłem... sixwishlist.com Myślalem że to nie istotne, na wielu maszynach które konfugurowałem lub instalowałem klientowy pakiety widziałem iż ma zainstalowane ISP Config oraz WebMin bez problemu. To mnie troszeczke przerosło... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sixwishlist.com Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 .sixwishlist.com Myślalem że to nie istotne, na wielu maszynach które konfugurowałem lub instalowałem klientowy pakiety widziałem iż ma zainstalowane ISP Config oraz WebMin bez problemu. To mnie troszeczke przerosło... Jest istotne bo nie ta kolejność instalacji i trzeba w pierwszej kolejności przygotować instalację. Masz tam taki bałagan że dawno naprawdę dawno czegoś takiego nie widziałem. Powiedz mi np do czego w konfiguracji odpowiadającej za Vhost masz wpisane oprócz standardowych portów porty 22 i 21? Instalując webmin w połączeniu ispConfig musisz wiedzieć że isp bierze priorytet. Masz uruchomione serwery gier więc zabezpieczenie tego to podstawa !!! Praktycznie wejście do tego serwera to tak jak byś zostawił klucze pod wycieraczką. To nie jest 5 czy 10 min siedzenia by doprowadzić to do ładu. Pamiętaj że ispConfig i webmin to dwa panele hostingowe więc instalacja wymaga by się nie gryzły. Przepraszam ale odpuszczam sobie z braku po prostu czasu który jest dla mnie bardzo cenny ostatnio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2013 Up nie nie szkodzi nie chciałem rozwiązania tylko wskazówki. Teraz wiem że co jka co po co i dlaczego. Dziękuję ci a leckję i teraz zajme się zabezpieczaniem itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach