piotrino 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 (edytowany) Witam. Mam zapytanie do użytkowników tego forum. Tworzę stronę www dla klienta. Strona robiona w html5, razem 5 zakładek, w tym jedna zakładka osobna do galerii ( baza danych mysql), i jedna strona robiona w php5 - kontakt.... Stronę testuję na hostinger.pl. Na razie strona chodzi bez problemu. Czy waszym zdaniem mogę używać hostingera.pl do hostingu strony firmowej?? Co sądzicię o o hostinger.pl? Potrzebuję serwer bez limitu transferu niedrogi.... Jaką byście mi polecili hosting niedrogi, bezawaryjny w działaniu na stronę firmowę? Pozdrawiam serdecznie Edytowano Kwiecień 13, 2013 przez piotrino (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oreo 59 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 Jeśli oczekujesz szczerej odpowiedzi - to nie. Hostinger w ogóle nie nadaje się do utrzymywania stron dla klientów, głównie z takiego powodu, iż jest hostingowy w USA mimo, że bezpośrednio świadczy te usługi (w formie językowej polskiej). Jeśli oczekujesz na prawdę czegoś dobrego, co nadałoby się do utrzymywania stron dla klientów, najlepiej zainteresuj się rozwiązaniem Reseller. Umożliwi Ci to głównie utrzymywanie kont dla klientów, nie będą mieli tylko dostęp do FTP, ale również do panelu hostingowego. Zresztą, jaki jest sens im świadczyć te usługi hostingowe, skoro bezpośrednio sami mogą tam założyć konto (czyt. Hostinger). Jeśli chodzi o limit transferu - odniosę się do tego, wiadomo jak. Nie było, nie ma i nie będzie limitów transferu. Dlaczego? Dlatego, że każda infrastruktura jest ograniczona pod względem przepustowości łącza, jest to spowodowane głównie ograniczeniami typu routery, karta sieciowa, no i co jest oczywiste - współpraca z dostawcami łącz na ich warunkach. Poza tym dobrze jest to opracowane, jeśli chodzi o politykę limitowania przepustowości łącza via dana serwerownia, biorąc pod uwagę, że w tej sytuacji szanse na gigantyczne ataki są minimalne. Może i rozpisałem się tutaj zbyt dużo, ale starałem się wszystko podsumować i pomóc w miarę możliwości opanować tą wiedzę w odpowiednim stopniu. A i ze swojej strony dodam, że jeśli na prawdę Tobie zależy na tym, aby dana usługa hostingowa była dla Ciebie bezpłatna, to skontaktuj się ze mną przez PW i udostępnię jakiś VPS z panelem hostingowym. Być może to wystarczy do początku tzw. "biznesu", którego oczywiście prowadzisz. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrino 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2013 Dzięki za odpowiedz.Rezygnuję z hostingera. Stronę robię dla klienta, i hosting ma byc płatny niedrogi a przedewszystkim jak najmniej awaryjny...Znalazłem hosting : superhost.pl i wydaje mi sie najlepszą chyba alternatywą dla hostingu strony mojego klienta... Przejrzałem wszystkie opinie na temat firm hostingowych tu na forum, i wniosek taki, że nie mam idealnych firm hostingowych, każda mam wady i zalety... Z ciekawości pytam, co sądzice o superhost.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zjj_wwa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 (edytowany) Dokładnie po 10 dniach istnienia http://hiend-audio.com Zaczęły się problemy i zabawa w kotka i myszkę, które zmusiły mnie do bardzo szybkiej rezygnacji z ich usług. Generalnie mają bardzo parszywy i wredny sposób "nie mówienia" o co im chodzi. Rzucają Ci kłody pod nogi, typu połączenia zresetowane, czy Service tymczasowo niedostępny - akurat w godzinach sobotniego szczytu oglądalności, i nie mówią o co chodzi. Są bardzo pazerni na pieniądze, a ten "darmowy" hosting to czysta farsa, która trwa nie dłużej jak 10 dni. Szczegóły opisałem na blogu na: http://hiend-audio.com Teraz jestem w JCHost.pl i jak na razie bardzo sobie chwalę, choć nie mam wielkiego doświadczenia w tematach hostingu. Po prostu działa. Tak jak miało działać. Tylko tyle i aż tyle. Zapraszam wszystkich audio-fanatyków na moją stronkę - może znajdziecie tam co ciekawego. Pozdrawiam, zjj_wwa P.S. Hostinger.pl ODMAWIA Ci prawa do zadzwonienia do nich przez telefon, więc de facto jak coś się dzieje, to jesteś pozbawiony ŁASKI polegającej na tym, że wolno Ci zadzwonić, ... np. po to żeby zapytać, dlaczego Twoja strona raptem przestała istnieć. Edytowano Lipiec 30, 2013 przez zjj_wwa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 P.S. Hostinger.pl ODMAWIA Ci prawa do zadzwonienia do nich przez telefon, yyy, że co? Co to za prawo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 P.S. Hostinger.pl ODMAWIA Ci prawa do zadzwonienia do nich przez telefon, więc de facto jak coś się dzieje, to jesteś pozbawiony ŁASKI polegającej na tym, że wolno Ci zadzwonić, ... np. po to żeby zapytać, dlaczego Twoja strona raptem przestała istnieć.To ja Ci odpowiem: nie działa dlatego, że to hosting darmowy, a więc wymagać możesz... nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zjj_wwa 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2013 (edytowany) yyy, że co? Co to za prawo? Dokładnie tak. Jak masz problem, i szukasz telefonu, żeby do nich zadzwonić ... to się okazuje, że tego telefonu nigdzie nie opublikowali. Natomiast jak przez internetowy serwis zgłaszania problemu ... zgłosisz problem, to za trzy dni odpowiedzą, najczęściej wymijająco i nie na temat. Natomiast w kwestii "numeru telefonu" - zostałem poinformowany, że "prawo do korzystania z możliwości dzwonienia do hostinger.pl i zadawania pytań mają wyłącznie użytkownicy, którzy "UPGRADE'owali się" do płatnych serwisów. To ja Ci odpowiem: nie działa dlatego, że to hosting darmowy, a więc wymagać możesz... nic Ależ oczywiście. Ja nie mam nic przeciwko płaceniu. Z miłą chęcią .. płacę, ale innej firmie. Firma się nazywa http://www.jchost.pl Z największą przyjemnością jej płacę. A ceny mają bardzo przystępne, jak na poziom obsługi, kontaktowość, wsparcie techniczne, rozwiązywanie problemów na gorąco itp itp. (problem miałem, że nie wiedziałem, jak te moje strony / bazy danych itp itp przenieść z tego hostingera na jchost.pl Od czasu kiedy zacząłem korzystać z ich usług - .... to w zasadzie w ogóle zapomniałem, że jest coś takiego jak "hosting". TO PO PROSTU DZIAŁA !! Ta moja strona jest dostępna, absolutnie non stop, od pierwszych godzin, kiedy została u nich posadzona. Nawet czasami zapominam, że tam są pod spodem jakieś bazy danych, serwery, linuxy czy inne draństwa. Ja się skupiam na treści strony teraz, a nie na wojnach hostingowych (hostingerowych). Stawki opłat mają bardzo konkurencyjne - jestem osobą prywatną, więc oczywiście kwestia ceny jest zawsze istotna. Natomiast poziom profesjonalizmu i jakości wsparcia - jest po prostu pozytywnie rozwalający. Pozdrawiam i zapraszam na moją stronkę. zjj_wwa@hiend-audio.com http://hiend-audio.com A tak w ogóle to sorrki, że tak dawno tutaj nie zaglądałem, ale .... od czasu gdy się przeniosłem z tym hostingiem, to problem po prostu zniknął .... no i nie da się ukryć ... zapomniałem zupełnie tutaj o Was.... Edytowano Wrzesień 12, 2013 przez zjj_wwa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2013 (edytowany) beznadziejny hosting, blokują/usuwają kontana żadnym hoście nie było tak tragicznie jak u nichabsolutnie żadnego info o blokadzie na mail, dopiero w panelu po zalogowaniubrak możliwość korekty, bo blokują dostęp do konta, zamiast zablokować widoczność strony hosting porażka, niestety nie zbankrutują bo to tylko reseller właścicieli youhostingale klientom tylko współczuć Edytowano Październik 6, 2013 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2014 (edytowany) File Manager is not yet installed, please install.no to klikam install i nic, ciagle "File Manager is not yet installed, please install.""Ze względu na wydajność serwera, nie można utworzyć kopii zapasowej, kiedy rozmiar bazy danych przekroczy 50MB. Proszę zmniejszyć rozmiar bazy danych i spróbować ponownie za 24 godziny."a baza danych 10MB a w panelu pokazuje 80MB nawet wynieść się z syfu ciężko bo ten export bezużyteczny importować/exportować tam problem duży, porażka badziewie, padactwo Edytowano Luty 18, 2014 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2014 Wiesz co może być przyczyną wyświetlania większego faktycznego rozmiaru bazy, bez znaczenia czy jest tam innodb czy nie? Tzw., nadmiarowość spowodowana najczęściej brakiem poprawnej optymalizacji pracy: skrypt-sql, takie nadmiarowości mogą bardzo dużo ważyć, więcej niż sama faktyczna treść tekstu w sql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2014 no tak, ale ten host jest totalnie bezsensu, mieć baze i nie mieć możliwości jej pobrać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Luty 27, 2014 Pobierałeś bazę przez phpMyAdmin czy przez ich panel? Nie zauważyłem problemu z pobraniem bazy 65 MB z ich panelu. Nie trzymam u nich strony, mówię tutaj o przykładowej bazie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2014 (edytowany) próbowałem z ich panelu, potem jakoś wyeksportowałem chyba wlasnie phpmyadminemszczęśliwie wyniosłem się z syfu: hostinger, do sanfre.eu hostinger nigdzie nie pisze o limitach baz danychdopiero w myadmin dowiadujemy się: "Maksymalny rozmiar: 128MB" probowalem teraz wyeksportować baze danych, ale jest tylko: stworzenie backupuDatabase backup is being created.. <a class="btn blue" href="/files/backups/aid/2032xxx"> View All Backups <i class="icon-external-link"></i> </a> no i nie wiadomo co dalej, bo nigdzie nie ma żadnego backupu już nigdy cpanel, nawet za darmoktóryś raz spotykam cpanel z tym samym problemem z baza danych Edytowano Luty 28, 2014 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2014 już nigdy cpanel, nawet za darmo któryś raz spotykam cpanel z tym samym problemem z baza danych Wiesz, może to nie kwestia panelu? Używałem go wiele razy, u różnych hosterów, nigdy żadnego problemu nie miałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
autor12 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2014 Nie polecam nic ciekawego jest kilkanascie innych ofert lepszych od hostingera jedynie co dobra to ze 99% cms i brak reklam nawet w opcji darmowej jest z tłumaczeniem ale limity transferu itd nie polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infomaniaczka 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2015 (edytowany) Witam, jak najbardziej polecam, Hostinger.pl Darmowy Hosting WWW: 2000 MB przestrzeni dyskowej 100 GB transferu Nieograniczona liczba domen Panel kontrolny hostingu oparty na cPanelu Brak reklam i banerów Prosty w obsludze kreator stron WWW Auto instalator (Joomla, Wordpress itd.) Uslugi pocztowe (IMAP/POP3/Webmail) Obsluga PHP i baz danych MySQL Natychmiastowa aktywacja konta Edytowano Maj 31, 2015 przez Infomaniaczka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2015 na tym hostingu forum smf nie chciało chodzić, porażka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infomaniaczka 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2015 (edytowany) A teraz wszystko chodzi super, odnowiony cały Cpanel dodano dużo nowych funkcji, zawsze coś można nabyć ze zniżką, Edytowano Maj 31, 2015 przez Infomaniaczka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2015 "...ze zniżką" - tonący brzytwy się chwyta... miałem różne hostingi i tak kiepskiej jakości jak hostinger nigdy w życiu nie widziałem jaja z blokadą całego konta zamiast blokady widoczności strony (nadmiarowość maili)jaja z niedziałaniem forumjaja z exportem bazy danych forumjak ktoś szuka hostingu z jajami, zapraszamy do hostingera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infomaniaczka 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2015 Ciekawe, chyba darmowy hosting z Państwa strony był nadużywany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2015 1. pare prostych dodatkow i forum przestalo dzialacprzeniesienie na darmowy sanfre.eu i wszystko odżyło2. już po zdjęciu blokady chciałem się wynieść, to też był problem z eksportem bazy danych3. coś tam zaspamowało mailami rejestracyjnymiale jeżeli dokonuje się blokad to nie jak wy totalnie wszystko, nie znacie podstawow obsługi hostinguostatnio linuxpl mi bloknelo to tylko jedna domena wymagała loginu i hasla na dostep, ale wszystko pozostałe działałojedyna nadzieja że płacących traktujecie normalnie, ale po tym co pokazaliście na darmówce, NIGDY W ŻYCIU GROSZA U WASdno, dno, dno problemy/komunikaty forum SMF które było na hostinger: Weryfikacja sesji nie powiodła się. Wyloguj i zaloguj się ponownie...(wylogować się nie da, zalogować na innej przeglądarce nie da się)Nie można zapisywać w katalogu cache - wpływa to niekorzystnie na działanie Twojego forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mondziu 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2015 Czemu siedzicie na takich wynalazkach? To było darmowe co nie? Kurde... normalne konta w stabilnych firmach to kilka dyszek rocznie - po co kombinować na siłę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2015 bo jesteśmy polakami i tanie/darmowe/kradzione mamy w naturze ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach