raxon 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 Hej, mam problem ponieważ posiadam kilka usług o takiej samej treści sms ale innych numerach telefonów w serwisie cashbill np: ap.xxx na 70567 ap.xxx na 70568 ap.xxx na 70569 itd. ale w jaki sposób skrypt ma sprawdzać do jakiej usługi należy dany sms jeżeli w skrypcie mamy do wprowadzenia tylko kod zwrotny oraz usługa(ap.xxx) od pomocy technicznej dostałem informacje "Należy zmienić odwołanie z backcode_check.php na backcode_check_fulloutput.php (skrypt zwraca taryfę - numer SMS-a) i dostosować skrypt sprawdzający." ale gdy to robię zwracany jest wyłącznie string(3) = "OK!" i niema żadnej innej taryfy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franki01 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2013 (edytowany) Witaj, Dzisiaj miałem ten sam problem, ale sprawę udało się załatwić. backcode_check_fulloutput.php działa dobrze. Pamiętaj, że zwrotna informacja od cashbilla zawiera 4 linijki, a fgets pobiera max 1 linijkę. Ewentualnie możesz użyć file_get_contents do pobrania całego pliku, żeby zobaczyć całą treść. Poza tym polecam napisać również do nich o link do dokumentacji (nie wiem czy mogę podać, bo linku nie znalazłem publicznie dostępnego). Zauważyłem, że z cashbillem wiele rzeczy załatwia się przez korenspondencję i nie należy tego unikać. W razie problemów wyślij na pw swój numer gg albo skype. Pozdrawiam Edytowano Kwiecień 16, 2013 przez franki01 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2013 (edytowany) Ktoś wie dokładnie jak wyciągnąć taryfę z backcode_check_fulloutput.php? Edytowano Kwiecień 21, 2013 przez l3szcz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rockwelit 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2013 Nie dokońca rozumiem wyciągnać taryfę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2013 Wyciągnąć numer pod który wysłało się SMS. Teraz mam rozwiązanie, wszystko jest na GHT, niebawem tu przepiszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach