Redzik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 (edytowany) Witam. Poszukuje jakiejś sondy (ankiety) na Swoje forum w której można głosować na zdjęcia. Chodzi o coś podobnego do tego http://www.sodahead.com/widget/create/?link=ibaf&q=free%20image%20polling ale tutaj goście mogą głosować ile razy chcą po wyczyszczenieu ciastek a chcę aby mogli tylko raz. No i zdjęcia są pokazywane dopiero po naciśnięciu a nie sa widoczne na pierwszym planie. Z góry dzięki za pomoc. Edytowano Kwiecień 8, 2013 przez Redzik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 Niby jak mają głosować tylko raz ? blokada IP ? neostrada działa cuda , nie można całkowicie zablokować czegoś takiego ... Zrób możliwość głosowania tylko dla osób zarejestrowanych to unikniesz większego procederu nabijania głosów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redzik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 Zrób możliwość głosowania tylko dla osób zarejestrowanych to unikniesz większego procederu nabijania głosów. Mija sie to z celem. Na forum jest zarejestrowanych kilka osób i jak każdy wklei zdjęcie to chyba rzecz jasna że zagłosuje na swoje. NIe ma to sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 No to blokada cookie , nie każdy jest na tyle ogarnięty z resztą możesz zapisywać IP oddanego głosu i wtedy oczywiście wykrywać oszustów lub patrząc na zakres IP namierzać botków z neostrady. Innego wyjścia o ile wiem nie ma ... ewentualnie blokada na configa ale w tak prostym wypadku jest to bez sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 (edytowany) Korelacja czasu, ilości prób, ciasteczek, adresu IP i informacji o przeglądarce/systemie blokada na configa Wyjaśnisz o co chodzi? Edytowano Kwiecień 8, 2013 przez Avatat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redzik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 Panowie ale się rozpedziliście. W phpBB3 w opcjach ankiety tylko mogę ustawic czy gość może głosowac lub nie i tyle. Dla tego szukam zewnętrznej jakiejś dobrej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach