Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2013 Witam Mam pewien problem. Robiłem wszystko według tej instrukcji: http://biznes-host.pl/dev/thread-14.html I gdy dochodzę do polecenia /etc/init.d/apache2 force-reload Pojawia się taki błąd: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adam Szendzielorz Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2013 Witam Mam pewien problem. Robiłem wszystko według tej instrukcji: http://biznes-host.pl/dev/thread-14.html I gdy dochodzę do polecenia /etc/init.d/apache2 force-reload Pojawia się taki błąd: Wklej zawartosc /etc/apache2/conf.d/mod-security.conf - tam musisz miec blad Poniewaz jest w 1 linii - stawiam ze to jakies np. nieprawidlowe ("windowsowe") zakonczenie wiersza lub cos w ten desen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2013 (edytowany) Mam je wywołać czy edytować przez nano? Dodam, że dopiero się uczę. Edytowano Kwiecień 4, 2013 przez Mike Mouse (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adam Szendzielorz Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2013 Mam je wywołać czy edytować przez nano? Dodam, że dopiero się uczę. Najlepiej wykonaj polecenie: cat -e /etc/apache2/conf.d/mod-security.conf I wklej tu co wypluje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2013 Takie coś: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2013 To jak pomoże ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2013 Usunąć dolar na końcu, a teoretycznie wszystko za .conf. Powinno pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2013 Usunąć dolar na końcu, a teoretycznie wszystko za .conf. Powinno pomóc. A nie powinno czasem być: Include /etc/apache2/conf.d/mod-security/*.conf ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2013 Prawdopodobnie też, nie bawiłem się z apache'm już od dłuższego czasu oraz nie sądziłem, że użytkownik będzie ten plik sam wypisywał . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2013 Po wklepaniu tego: Include /etc/apache2/conf.d/mod-security/*.conf Pojawia się taki komunikat: Dolar pojawia się sam po tym: cat -e /etc/apache2/conf.d/mod-security.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sz_dr 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2013 Jakie masz pliki w /etc/apache2/conf.d/mod-security/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2013 Folder mod-security mam w /etc/apach2/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach