Pogadajmy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 No więc tak, mam serwer VPS (hostuje go Microsoft) z systemem Windows Server 2008 (mogę ewentualnie zmienić na Ubuntu). Otóż, zainstalowałem sobie na nim serwer teamspeak 3, łączenie "wewnętrznie" (localhost, albo wewnętrzne IP) działa bez zarzutu natomiast nie mam pojęcia jak uzyskać adres IP i port przez który mógłbym się połączyć z serwerem zewnętrznie. Jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Nie do końca rozumiem o co ci chodzi... Serwer jest za NAT'em? Czy co? Jak się łączysz z tym serwerem żeby nim zarządzać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pogadajmy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Obecnie łączę się przy pomocy pulpitu zdalnego (tylko taką opcję dał mi microsoft). Chodzi o to że serwer jest dostępny wewnątrz serwera, ale nie ma opcji połączenia z zewnątrz. Poza tym, nie wiem jak uzyskać zewnętrzne IP (próbowałem ipconfig'u i stron typu whatsmyip.com). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 To musi być z głównego serwera przekierowanie przynajmniej potrzebnych ci portów.... Zastanawiam się w ogóle w jaki sposób łączysz się przez ten zdalny pulpit bo do tego też potrzebowałbyś przekierowanych portów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2013 Jaki adres IP Ci się wyświetlał przy whatsmyip.com? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach