Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 16, 2013 I znowu leży. Znany hosting na Zet tym samym też. Moje rzeczy też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Maj 16, 2013 Potwierdzam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 16, 2013 pojawiam się i znikam. na razie wrócił do żywych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Oktawave tango down. edit: ruszyło, 12 minut offline. edit2: znowu leży... edit3: już ponad pół godziny... szeroko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 i tyle jest z tych wszystkich wielu lącz, certyfikatów tier pierdyliard i marketingu. dno... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 PING is back up after 46 minutes of downtime Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 (edytowany) i tyle jest z tych wszystkich wielu lącz, certyfikatów tier pierdyliard i marketingu. dno... Wielu łącz? Ja widzę tylko styk z ATM i dostęp do HE przez IX http://bgp.he.net/AS42503 A tu dla przykładu redundancja konkurencji http://bgp.he.net/AS31229 Edytowano Lipiec 15, 2013 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Czyli że zenbox też nie działał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Tak, wszystko nie działało. Sumarycznie 00:59:19, ale jako, że routing szalał to widoczność z rożnych miejsc oczywiście była inna więc +/- 10 min. w tej sumie trzeba przyjąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Z chmurami jest tak, że czasem potrafią sobie zniknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Wielu łącz? Ja widzę tylko styk z ATM i dostęp do HE przez IX http://bgp.he.net/AS42503 A tu dla przykładu redundancja konkurencji http://bgp.he.net/AS31229 Tylko ze jak stoisz w ATM i masz styk z ATM to masz w puli całość zasobów ATM, gdzie redundancja robiona jest niżej niż na poziomie BGP. Więc nie patrz na podłączenia OW z ATM tylko ATM ze światem i polską. A jako że ATM ma w sobie z 5-15% ruchu jaki przechodzi przez nasz kraj i połączenia gdzie się da to redundancja jest spora a porównywanie czegokolwiek co stoi w ATM z małymi DC śmieszne. Inna sprawa to co nie zadziałało tutaj ale to pytanie do OW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Oktawave tango down. Od około 02:40:35 Klijenty sie nie pokapujo bo śpio... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Na LIMie była jakaś awaria zasilania. Dostałem info z ATMANa, że już powinno być ok. Nam wycieło jedną usługę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Właśnie minęła godzina, jeszcze wszystko leży... Ruszyło. 1:04h downtime. Uff, można iść spać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 (edytowany) Możliwe, że z tego powodu EPIX miał awarię od 01:15 na trasie Sitel KAT-WAW? Chyba nawet tutaj widać ten moment: Źródło: www.plix.pl Edytowano Lipiec 30, 2013 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Tak, była to awaria powiązana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 (edytowany) Tak, EPIX poinformował o awarii łącz Atman (na dwóch usługach) oraz Sitel z powodu zaniku zasilania po stronie Warszawy. Edytowano Lipiec 30, 2013 przez alien (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 I informacja była chwilę po 2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Całość znikła czy tylko cześć ruchu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 IMO tylko część ruchu. Przynajmniej u mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 W przypadku Okta (o tym ten wątek!) to całość, a przynajmniej u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Dokładnie, o oktawave mi chodziło. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Okta tango down od 10:19 10:24 is up... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 U mnie na neo wszystko działa. Jakiś konkretny przykład? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Konkretny przykład Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach