MKevas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Poszukuję taniego serwera VPS który utrzymałby Sieć Czatów Gadu-Gadu.Narazie nie bedzie to astronomczna ilość bo do 10 botów/czatów i kilka domen.Wymagania serwera: jak największa ilość pamięci ram baz danych min. 100 Transfer jak największy Najfajniej by było gdyby ktoś zasponsorował serwer chociaż na pół roku. Oferuje reklame na stronach i w botach/czatach.Jeżeli nikt nie jest w stanie zasponsorować to moge na tą chwile płacić: 0-50zł/mies Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Ile konkretnie tego ramu potrzebujesz?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKevas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 (edytowany) minimum 1GB Edytowano Marzec 28, 2013 przez MKevas (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Jest to napisane w php, javie czy w innym języku? Ile miejsca na dysku potrzeba? Dlaczego akurat vps? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 https://globalnetwork.pl/cart/vps-openvz [30zł netto / mc] lub skontaktuj się z bok@globalnetwork.pl o przygotowanie indywidualnego pakietu z 1GB gwarantowanym ramem. lub spróbuj: http://hitme.net.pl/serweryvps_openvz (także możesz napisać o indywidualną ofertę). DO KOCHANEGO MODERATORA: Jak już dajesz "Warny" to bądź konsekwentny i dawaj wszystkim a nie tylko mi. W temacie nie ma ani jednego linku, ale tylko ja dostałem ostrzeżenie i wyrzucenie postu na śmietnik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKevas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Skrypty Botów napisane są w języku PHP z wykorzystaniem bazy danych.Miejsca na dysku wystarczy 5-10GB na spokojnie.VPS daje więcej możliwości, zwykły hosting ma limity które czasem okazują sie problemem. No i wygoda:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKevas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Skrypty Botów napisane są w języku PHP z wykorzystaniem bazy danych.Miejsca na dysku wystarczy 5-10GB na spokojnie.VPS daje więcej możliwości, zwykły hosting ma limity które czasem okazują sie problemem. No i wygoda:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 (edytowany) Może biznes-host.pl?Dobra wydajność, dobry support i dobra stabilność usług Dodatkowo spore rabaty przy płatności za większy okres z góry. Dodatkowo można skorzystać z kodu rabatowego przy pierwszej płatności (patrz moja stopka)Jeśli np. nie potrzeba ci aż takiego procesora a potrzebujesz więcej ramu - napisz do nich - przygotują ci dobrą indywidualną ofertę PozdrawiamKszysiu Edytowano Marzec 28, 2013 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 https://globalnetwork.pl/cart/vps-openvz [30zł netto / mc] lub skontaktuj się z bok@globalnetwork.pl o przygotowanie indywidualnego pakietu z 1GB gwarantowanym ramem. Przecież ta oferta za 30 zł nie spełnia warunków zapytanie, w zapytaniu jest minimum 1GB a tutaj jest 0,5 GB ramu gwarantowanego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 To już nie dajesz warnow za to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Irku no jak nie jak tak http://www.webhostingtalk.pl/index.php?app=members&module=profile§ion=warnings&member=8848&from_app=forums&from_id1=364688&from_id2= Tylko mnie zdenerwowało że tylko ja dostałem a ktoś po mnie też napisał ofertę bez linku itp i nie dostał, ale widzę że chyba zniknął Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Irku no jak nie jak tak http://www.webhostingtalk.pl/index.php?app=members&module=profile§ion=warnings&member=8848&from_app=forums&from_id1=364688&from_id2= Tylko mnie zdenerwowało że tylko ja dostałem a ktoś po mnie też napisał ofertę bez linku itp i nie dostał, ale widzę że chyba zniknął Ale ty dostałeś za bezmyślne spamowanie ofertą globalnetwork którzy są niejako twoimi partnerami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Ale ty dostałeś za bezmyślne spamowanie ofertą globalnetwork którzy są niejako twoimi partnerami. No to nie wiem o jakie inne warny może Irkowi chodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 No to nie wiem o jakie inne warny może Irkowi chodzić Zainteresowani wiedzą o co chodzi, zostawmy już ten temat, święta idą ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKevas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2013 Zoptymalizowałem trochę skrypty i mogę mieć zwykły hosting:)Tylko przydałby się dostęp do zadań Cron. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2013 Nadal upierasz się przy >=100 bazach? Crona znajdziesz w podstawowych pakietach praktycznie wszędzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKevas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2013 Każdy Czat wymaga bazy danych (zapis listy userów, bany itp), a zakładając Sieć Czatów troche tych baz by poszło.Mogę ograniczyć narazie do 50-60 baz, zobaczymy jak biznes się rozkręci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2013 Zobacz na nasze pakiety cp15G oraz cp25G http://castpol.pl/oferta/kontawww Bazy są trzymane na dyskach SSD Jeśli będziesz zainteresowany bezpłatnym okresem testowym lub kupnem pisz na bok@castpol.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
facekonto 7 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2013 (edytowany) zagadaj do ultimahost.pl - ja mam opcję serwera VPS: ovz.4096MB za 360zł / rok. polecam. http://ultimahost.pl/ Edytowano Marzec 30, 2013 przez Miłosz reflink (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 A może hosting w jednym miejscu, a gdy baz ci zabraknie to jakiś minimalny VPS pod same bazy? Oczywiście to rozwiązanie trochę na objazd. Jak nie VPS to chociażby kimsufi, jakość może nie będzie zastraszająca, ale cena myślę że zadowoli każdego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Overall nadal sądzę, że VPS będzie zawsze wydajniejszy niż zwykły hosting. Zainteresowałbym się najmniejszym pakietem w jakiejś dobrej firmie (mzone? castpol? ultimahost? biznes-host?) i w miarę rozwoju i potrzeb to rozbudowywał. Masz pełną swobodę kontroli nad tym co się dzieję w Twojej malutkiej części serwera, a więc nie musisz się już ograniczać jedynie do PHP, a skrobnąć coś w np. perlu czy pythonie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Overall nadal sądzę, że VPS będzie zawsze wydajniejszy niż zwykły hosting. Zainteresowałbym się najmniejszym pakietem w jakiejś dobrej firmie (mzone? castpol? ultimahost? biznes-host?) i w miarę rozwoju i potrzeb to rozbudowywał. Masz pełną swobodę kontroli nad tym co się dzieję w Twojej malutkiej części serwera, a więc nie musisz się już ograniczać jedynie do PHP, a skrobnąć coś w np. perlu czy pythonie. Wszystko fajnie tylko zapomniałeś o jednym - niekoniecznie wydajność będzie lepsza od hostingu współdzielonego, a to dlatego że na shared ma więcej mocy do wykorzystania niż na najtańszym VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Biznes-Host.pl pakiet za 47zł do tego kod zniżkowy na 25% ( otrzymasz go u mnie na PW). Kontakt bardzo szybki, są stabilni. Polecam ich usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Wszystko fajnie tylko zapomniałeś o jednym - niekoniecznie wydajność będzie lepsza od hostingu współdzielonego, a to dlatego że na shared ma więcej mocy do wykorzystania niż na najtańszym VPS. Teoretycznie tak, ale tylko teoretycznie bo to zależy bardziej od firmy niż od samego rozwiązania . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Każdy Czat wymaga bazy danych (zapis listy userów, bany itp), a zakładając Sieć Czatów troche tych baz by poszło. Mogę ograniczyć narazie do 50-60 baz, zobaczymy jak biznes się rozkręci. Większość systemów multi-user ma po prostu dodatkową kolumnę rozróżniającą "właściciela" a nie n-niepotrzebnych baz danych. A bezpieczeństwo mnogości baz i tak będzie zerowe, bo musisz mieć użytkownika mającego uprawnienia CREATE DATABASE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach