Dj Baggi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Witam Serdecznie. Poszukuję serwera dedykowanego. Co potrzebuję? Windows/Linux - Musi być zdalny pulpit obowiązkowo ! Co więcej? Minimum 4 GB ramu. Po co? Open Tibia Serwer. Ile mogę wydać? Do 200 zł za msc. Możecie coś polecić? Pozdrawiam PS: Może być odrazu hosting z domeną gratiś lub z wykupieniem dodatkowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml - francja OVH Na szybko .... Ewentualnie: napisz do sldc.pl - niech Ci coś zaoferują... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Baggi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml - francja OVH Na szybko .... Ewentualnie: napisz do sldc.pl - niech Ci coś zaoferują... Własnie wziąłbym tego KS R-8G Tylko teraz tak. Ubuntu Desktop 10.04, Ubuntu Desktop 12.04 - Czy żaden z tych? Linux Release 2, Linux Plesk 10 (CentOS 5), Linux Plesk 10 (CentOS 6), Linux Plesk 11 (CentOS 6), Linux Plesk 11 (Ubuntu), Linux Plesk 10 (Ubuntu), cPanel, cPanel (CentOS 6), DirectAdmin, ISPconfig 3, OwnCloud 4.5 (Debian 6), Debian 6.0 Stable, Ubuntu Server 8.04, Ubuntu Server 10.04, Ubuntu Server 11.10, Ubuntu Server 12.04, Ubuntu Server 12.10, Ubuntu Desktop 10.04, Ubuntu Desktop 12.04, Red Hat Ent. Linux 5, Red Hat Ent. Linux 6, CentOS 5, CentOS 6, Gentoo 2013, Slackware 14, ArchLinux 2013, OpenSUSE 12.3, Fedora 17, VMware ESXi 5.0, VMware ESXi 4.1, Citrix Xen Server 6.1, Proxmox VE, SolusVM (Master) Co wybrać pod zdalny pulpit i serwer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 (edytowany) W linuxie takie coś jak zdalny pulpit jest całkowicie zbędne, masz konsolę SSH i z jej poziomu idzie wszystko wyklikać. A serwer SSH ma chyba każdy linux na ten moment, a na pewno wszystkie "zdalne". Edytowano Marzec 27, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Przecież widać, że użytkownik dopiero zdobywa wiedzę. w ovh musisz dokupić licencje Pokazałeś listę darmowych systemów rodziny linux. NP: http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/dystrybucje/windows_2008_r2_standard.xml Rozumiem, że nie na rączkę dopłata? Przykro mi chcesz Windowsa, płacisz. Ewentualnie Ubuntu 12. Jest tam chyba wersje ze zdalnym pulpitem aczkolwiek preferuje się SSH, później sam sobie konfigurujesz - dlaczego to już domyśl się sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Baggi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Dobra. To powiedzmy że biorę linuxa. Ogólnie chciałbym żeby wszystko wyszło jak najtaniej. Ogólnie linuxa nigdy nie dotykałem, więc wolał bym dostęp przez swój kompter, po przez zdalny pulpit. Co mam wybrać przy składaniu zamówienia? Ubuntu Desktop 10.04, Ubuntu Desktop 12.04 ;> Jedyne co potrzebuje zrobić na serwerze, to odpalić Xamppa, skonfigurować przez niego Baze Danych i postawić stronę. I Odpalić Serwer. I to wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Xamppa - teraz wszystkim panom stanęło serce ! Oszczędzaj wszystkich O właśnie wersje DESKTOP Co do http, musisz zainstalować apache2, php, mysql i parę innych. Poszukaj poradnika "instalacja LAMP", przekonaj się sam czy jesteś wstanie to zainstalować. Musisz też znać się na uprawnieniach itp. W linuxie masz takie coś jak WINE. To w skrócie emulator środowiska Windows. Nigdy nie stawiałem serwerów Tibi, nie wiem czy pójdzie. A jeśli nawet to zje więcej niż na normalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Szkoda zasobów na gui, skoro to wszystko zrobisz przez ssh... Skoro musisz to bierz najnowsze ubuntu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Dobra. To powiedzmy że biorę linuxa. Ogólnie chciałbym żeby wszystko wyszło jak najtaniej. Ogólnie linuxa nigdy nie dotykałem, więc wolał bym dostęp przez swój kompter, po przez zdalny pulpit. Co mam wybrać przy składaniu zamówienia? Ubuntu Desktop 10.04, Ubuntu Desktop 12.04 ;> Jedyne co potrzebuje zrobić na serwerze, to odpalić Xamppa, skonfigurować przez niego Baze Danych i postawić stronę. I Odpalić Serwer. I to wszystko. Instalujesz LAMP wrzucasz pliki strony i odpalasz serwer. Do tego nie potrzebujesz zdalnego pulpitu. Pytanie tylko czy OTS działa na linuxie bo tego nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Baggi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Instalujesz LAMP wrzucasz pliki strony i odpalasz serwer. Do tego nie potrzebujesz zdalnego pulpitu. Pytanie tylko czy OTS działa na linuxie bo tego nie wiem. Działa, i to nawet lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Czemu chcecie na siłę userowi wcisnąć pulpit zdalny na serwerze? Nie dość że strata zasobów to niczego nie uczy i doświadczenie staje w miejscu na dobrą sprawę. Ja bym od razu powiedział, że terminal znajduje się defaultowo na porcie 22, loguje się userem i hasłem, a program do tego na windowsy to np. PuTTY. A dalej niech google Twoim oparciem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Baggi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Dostałem na pw wiadomość oferty. http://esynergy.pl/serwery-dedykowane/ Co powiecie o tej firmie ? Wiecie coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 (edytowany) Tanio jak barszcz, bierz i nie narzekaj... Edytowano Marzec 28, 2013 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Nie, nieaktualne. Miały przede wszystkim NIE pisać kretyńskich postów typu "wysłałem PW". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 esynergy.pl = livenet.pl ? Wszystko jest to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz B. 14 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2013 (edytowany) esynergy.pl = livenet.pl ? Wszystko to samo , jakość supportu bardzo żenująca , można pisać dzwonić i efekt będzie taki jak był wcześniej. Jakość usług nadal zdarzają się pady, oraz nadal strony otwierają się jak korek od domestosa, Ogólnie radzę unikać tej firmy , zmienili markę tylko po to by ich komornik nie wykończył. Dobra. To powiedzmy że biorę linuxa. Ogólnie chciałbym żeby wszystko wyszło jak najtaniej. Ogólnie linuxa nigdy nie dotykałem, więc wolał bym dostęp przez swój kompter, po przez zdalny pulpit. Co mam wybrać przy składaniu zamówienia? Masz też drugą ewentualność postaw np : Proxmox i system z własnego ISO postaw i masz windowsa bez dopłat . Edytowano Kwiecień 7, 2013 przez Łukasz B. (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach