Nubijczyk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Witam wszystkich Mam taką zagwozdkę. Posiadam dwa hostingi w dwóch rożnych firmach. W firmie A mam domenę, 1 subdomenę, pocztę oraz stronę podpiętą pod tą subdomenę. W firmie B mam stronę. Z pewnych względów nie mogę przenieść wszystkiego do firmy B (całatwiło by to sprawę). Interesuje mnie tylko przedelegowanie samej domeny głównej na serwer w firmie B, resztę chciałbym zostawić w firmie A. Czy takie rozwiązanie jest w ogóle możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Najrozsądniej byłoby przekierować rekord A domeny głównej w panelu firmy A na adres IP serwera, który znajduje się w firmie B. W ten sposób będzie działać poczta i subdomena w firmie A i strona w domenie głównej w firmie B. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Oczywiście, że tak. U rejestratora domeny decydujesz, które serwery nazw (DNS) są autorytatywne dla Twojej domeny. Na tych wybranych serwerach nazw za pomocą odpowiednich rekordów "A", "CNAME", "MX" itp. decydujesz gdzie (na jakich serwerach) obsługiwane są poszczególne usługi hostingowe, pocztowe itd. O ile rejestrator domeny może być tylko jeden, o tyle usługodawców DNS, hostingowych, pocztowych możesz mieć wielu jednocześnie dla danej domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nubijczyk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2013 Dzięki za szybką poradę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bandur.pl 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 Witam,Udało się rozwiązać ten problem? Pytam z ciekawości bo mi jeden z rejestratorów odmówił a drugi przesłał zgłoszenie do techników i do dnia dzisiejszego brak kontaktu. Sprawę musiałem rozwiązać w inny sposób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariuszelmar 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2013 Gdzie odszukać przekierowania ? na jakie mama przekierować domene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach