??? 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 (edytowany) Witam, tak się od dawna zastanawiam ile oni Gbps muszą mieć, aby obsłużyć tyle osób, jest gdzieś podana taka informacja czy to jest wielka tajemnica yt? Edytowano Marzec 25, 2013 przez ??? (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 Youtube to nie jeden serwer, ale setki, a może nawet tysiące. Więc i łącz jest sporo, zapewne 1 Gbit/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 z ciekawości myślicie, że średnio ile ludzi jest online na yt ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 z ciekawości myślicie, że średnio ile ludzi jest online na yt ? Pewnie z 400,000,000 średnio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 hehe to ciekawe czy da rade zdossować yt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
razor 42 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 Pewnie z 400,000,000 średnio Raczej trochę przesadziłeś. Kiedyś czytałem, że dziennie ma nieco ponad miliard odwiedzin i 4 miliardy wyświetleń klipów. Liczba ludności na zmieni wynosi ~7 mld. Czyli Twoim zdaniem (licząc w sporym zaokrągleniu), co 17 osoba na ziemi aktualnie teraz siedzi na youtube. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 Nie licz na to... http://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/index.html Do tego wszystkie aplikacje Google gdzieś muszą być trzymane i jakieś to łącze musi mieć + zapas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 I przynosi straty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 Raczej trochę przesadziłeś. Kiedyś czytałem, że dziennie ma nieco ponad miliard odwiedzin i 4 miliardy wyświetleń klipów. Liczba ludności na zmieni wynosi ~7 mld. Czyli Twoim zdaniem (licząc w sporym zaokrągleniu), co 17 osoba na ziemi aktualnie teraz siedzi na youtube. Nie wiem jak wy teraz, kiedyś ja siedziałem z godzinę dziennie na youtube oglądając filmiki. Teraz gdy usuwają filmy za nic, część ludzi odwiedza str pokroju vimeo Także 300-400mln online to faktycznie może i przesada, jednak i tak to spora liczba osób. Zobacz, że na takich stronach typu cda.pl siedzi 10k online. Wszystko jest możliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2013 Youtube to jest serwis googla a google ma swoje DC wiec u nich wszystko możliwe z łączami, zapewne nie jest to jeden serwer a kika DC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach