whsK 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2013 Witam!Chciałbym się zapytać czy jest możliwość przekierowania/podpięcia domeny załóżmy "s1.whsk.pl" i pod tym samym adresem stronę www, lecz nie ze strony VPS tylko zewnętrznego hostingu www?Chcę tak zrobić, gdyż posiadam skrypt niedziałający na php vpsa a na hostingu na którym mam stronę ten skrypt już działa bez problemów.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 Musisz w panelu odnaleźć edycję strefy DNS i ustawić rekord A s1 na IP Twojego serwera gry. W tedy wchodzisz do gry podając s1.whsk.pl i port Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whsK 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 Tak, tylko w tym problem że mam tak zrobione, wszystko działa tylko stronę muszę trzymać na vpsie. I się pytam, czy można zrobić na zewnętrznym serwerze stronę pod tym samym adresem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 Teoretycznie tak, ale praktycznie słabe rozwiązanie... Albo ramka, albo pobierać treść z drugiego serwera co jest bez sensu. Najlepiej stronka pod adresem: domena.pl a serwer pod adresem s1.domena.pl Lub poprawić konfigurację serwera aby wszystko było na VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whsK 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 Jeśli się znasz drogi Kamikadze, to jestem chętny abyś mi pomógł (jeśli to nie jest problem oczywiście).Rozwiązanie "s1.domena.pl" jako podłączenie do serwera a "domena.pl" jako strona WWW i odczyt informacji dotyczących serwera gry jest dobrym pomysłem, ale nie najlepszym dla graczy - choć to kwestia chęci przyzwyczajenia adresu serwera a strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 Podaj więcej szczegółów i zobaczymy co da się zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whsK 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 W sensie co mogę podać, bo ja jestem praktycznie "lajk". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 Chociażby co to za gra i co za skrypt chcesz umieścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whsK 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2013 (edytowany) Gra to Minecraft. Kod skryptu: <?php $host = "mc.whsk.pl"; // ip serwera $port = 25565; // port serwera $socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP); $connected = socket_connect($socket, $host, $port); if ($connected) { $ping_start = microtime(true); socket_send($socket, "\xFE", 1, 0); $data = ""; $result = socket_recv($socket, &$data, 1024, 0);$ping_end = microtime(true);socket_close($socket); if ($result != false && substr($data, 0, 1) == "\xFF") { $info = explode("\xA7", mb_convert_encoding(substr($data,1), "iso-8859-1", "utf-16be")); $serverName = substr($info[0], 1); $playersOnline = $info[1]; $playersMax = $info[2]; $ping = round(($ping_end - $ping_start) * 1000); echo "IP: $host:$port<br/> Nazwa: $serverName<br/> Gracze Online: <span style=\"color:green\">$playersOnline</span>/$playersMax<br/> Status: ";if (($ping > '1000') || ($ping < '0')) { echo "<font color=red>Offline</font>"; } else { echo "<font color=green>Online</font></br>"; } } else { echo "<span style=\"color:red\">Błąd: </span>Nie można odebrać danych"; } } else { echo "<span style=\"color:red\">Błąd: </span>Nie udało się przesłać danych"; } ?> Dodam (jeszcze raz), że host o którym mówiłem "s1.whsk.pl" był przykładem. Edit: Właśnie przetestowałem ten skrypt na hostingu www i działa ale nie tak jak należy: http://whsk.pl/xx.php jakimś cudem, testowałem inny i działa prawidłowo Edytowano Marzec 24, 2013 przez whsK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 wrzuć linki do pliku w którym wpisz tylko: <?php phpinfo(); ?> zarówno hostingu jak i na VPSie te pliczki zrób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whsK 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2013 Już sobie poradziłem, brakowało chyba kilka pakietów. Instalacja systemu od nowa + wszystkie pakiety php pomogły. Dziękuje za każdą wypowiedź .Do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach