mateoo88 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Witam, jestem nowicjuszem jeżeli chodzi o systemy Linux. Mam pytanie odnośnie aktualizacji pakietów. Gdy na moim serwerze VPS użyje komendy : apt-get update && apt-get upgarde I przeprowadzę instalacje LAMP to mimo update'u instalują mi się stare wersje np mysql 5.1 a zależy mi na najnowszych wersjach . Proszę o pomoc i z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 dodaj sobie repo dotdeb: http://www.dotdeb.org/instructions/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateoo88 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Dziękuję za odpowiedź ! Rozumiem, że nie mam nic kasować z /etc/apt/sources.list tylko dodać do zawartości polecny przez Pana dotdeb i to spowoduje instalacje nowego PHP a także mysql ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 (edytowany) Tak, dokładnie. Możesz sobie też ewentualnie skompilować ze źródeł, ale w Twoim przypadku pewniejsze będzie dodanie repo. Edytowano Marzec 22, 2013 przez pedro84 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach