kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 działa mi:1. żeby oddzielić pewne strony fizycznie stosuję subdomeny w panelu domen2. stosuję wildcard i * w strefie domen dzięki czemu używam nibysubdomen typu index.php po url rozpoznaje jaki plik php ma załadować 3. stosuję wpisy htaccess żeby pokierować podobne wyrażenia do właściwej podstrony nie działa: 4. akurat potrzebowałem subdomeny, tworzonej normalnie w domenie i ta subdomena nie działa zatem jaki tu problem powstaje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 A co konkretnie nie działa? Utworzyłeś virtualhosta dla tej subdomeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 już widzę moje niedomowienie, robię wszystko w directadminnaturalnie po za wpisami .htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Mogę się mylić, ale podejrzewam sytuację, że używany panel (np. DA, cPanel itp.) nie tworzy wybranej subdomeny (virtualhosta) po włączeniu "catch-all / wildcard", spotkałem się gdzieś kiedyś z czymś takim, ale niestety nie pomnę szczegółów, ani czy była to taka właściwość panelu czy też tylko kwestia jego konfiguracji. Rozwiązaniem było czasowe wyłączenie "catch-all", utworzenie subdomeny, ponowne włączenie "catch-all", wówczas panel zareagował właściwie. Mogę się mylić, mogę źle pamiętać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 niestety niezareagował właściwe subdomena dupa.cały czas ładuje index główny domenydziałają tylko i wyłącznie subdomeny dodane jako domeny chciałem to teraz już zbić w jedno by przenieść do niestety nie mogę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 A jak dodasz subdomenę jako domenę to ten sam efekt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 jak dodam jako domenę to śmiga, tylko pkt 4 nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 ale masz subdomenę dodać jako domenę np. xxx.domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 tak, to jest pkt1 i to działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 (edytowany) jak więc widzę gdy jest wildcard włączony, directadmin nie potrafi dopisać w odpowiedniej kolejności subdomeni mój problem, w pełni rozwiąże dopiero przełożenie wszystkiego na wildcardy więc moje ostatecze pytanie tojak wskazać konkrety folder do wildcardowej subdomeny za pomocą htaccess Edytowano Marzec 22, 2013 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 proboje cos i mi nie wychodzi RewriteCond %{HTTP_HOST} dupa.domena.plRewriteCond %{REQUEST_URI} !/home/user/domains/dupa.domena.pl/public_html/RewriteRule ^(.*)$ /home/user/domains/dupa.domena.pl/public_html/$1 [N,L] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 jako że już nie chodzi o dns a o htaccess przeniosłem się tutajhttp://www.webhostingtalk.pl/topic/42634-wildcard-htaccess-i-podpinanie-subdomeny-pod-folder/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach