xvak380 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Witam, Korzystam aktualnie z serwera dedykowanego w ViPower.pl (Root HP_1 czyli Intel Xeon E3-1230 4x 3,2 GHz, 8GB RAM, 2x500GB, łącze 100 Mbps) za którego płacę 330 zł /mc. Co do serwera - działać będzie na nim forum IPB oraz kilka serwerów CS 1.6. Obecny sprzęt świetnie daje sobie radę poza... Ostatnio na mój serwer przeprowadzana jest seria ataków DDoS (od ViPower dostałem info, że na moje IP wysyłany jest ruch ~2Gbps), w związku z czym poszukuje hostingu który byłby w stanie zapewnić ochronę przed takimi atakami. Zdaje sobie sprawę, że są to dodatkowe koszty lub nie każda firma jest w stanie zapewnić taki hosting, jednak nie pozostaje mi nic innego jak zapytać. Budżet: 400 zł /mc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Jak częste to są ataki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xvak380 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Od 2 dni są ataki DDoS codziennie po kilka godzin (tak jak wyżej pisałem po kilka Gbps), a wcześniej zdarzały się sporadycznie, może kilka razy w miesiącu po parę minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 chodzi o rzeznia.eu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xvak380 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach