Gość Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 W ostatnim czasie firma Netcase zgłosiła się do nas z propozycją sprzedaży marki NetDC.pl. NetCase.pl jest własnością firmy: NetCase.pl Piotr Sznajdrowicz ul.Bazyliańska 18 22-400 Zamość NIP: 922-300-51-34 Regon: 061103913 NetDC.pl jest własnością firmy: NetCase.pl Piotr Sznajdrowicz ul.Bazyliańska 18 22-400 Zamość NIP: 922-300-51-34 Regon: 061103913 Czegoś nie rozumiem może, ale chyba NetDC się oddziela od NetCase ;-) Tak czy inaczej, jestem ciekaw jak to teraz będzie. Powodzenia dla klientów. Ciekawe co z tymi którzy mają dedyki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 pada, pada ciekawe kiedy padnie całkiem Mówisz, masz Z jednej strony szkoda, z drugiej strony za dużo padów, za mało klientów, za niska cena jeżeli mogę teraz zasugerować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 (edytowany) Czyżby rezygnuja z DC Wszystkie serwery z hostingu netshoot(Zamość) też przenieśli do Waw'y @Edit:Tak na marginesie wytłumaczy mi ktoś wkońcu jak to będzie z NetDC ;d ? Edytowano Marzec 21, 2013 przez Matthew (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 (edytowany) Czyżby rezygnuja z DC Wszystkie serwery z hostingu netshoot(Zamość) też przenieśli do Waw'y @Edit:Tak na marginesie wytłumaczy mi ktoś wkońcu jak to będzie z NetDC ;d ? Też chciałbym wiedzieć ,,, Mnie interesują 2 rzeczy, rekompensata i kiedy będzie online bo mam nadzieje ze cena kolokacji się nie zmieni. Edytowano Marzec 21, 2013 przez kajtek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 (edytowany) NetDC.pl jest własnością firmy: NetCase.pl Piotr Sznajdrowicz ul.Bazyliańska 18 22-400 Zamość NIP: 922-300-51-34 Regon: 061103913 Na początku czytamy W ostatnim czasie firma Netcase zgłosiła się do nas z propozycją sprzedaży marki NetDC.pl. a następnie podpis Zespół NetDC.pl sp z o.o. w organizacji Sami do siebie się zgłaszają? Edytowano Marzec 21, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 NetCase Piotr Sznajdrowicz i NetDC.pl sp. z o.o. to dwa różne podmioty dwie różne firmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 NetDC jest marką NetCase, tak samo jak NetShoot: NetCase.pl jest własnością firmy:NetCase.plPiotr Sznajdrowicz NetDC.pl jest własnością firmy:NetCase.pl NetShoot.pl jest własnością firmy:NetCase.plPiotr Sznajdrowicz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 (edytowany) Netdc.pl należalo do netcase.pl Po zmianie netdc.pl nalezy do netdc.pl sp. z o.o. Mogę powiedzieć tylko tyle że pracują by wszystkie usługi jak najszybciej działały już w DC Biznes-Host.pl, jednak konkretne informacje co i jak kierujcie na support netdc.pl Edytowano Marzec 21, 2013 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 ale http://netdc.pl/page-kontakt.html NetCase.plPiotr Sznajdrowiczul.Bazyliańska 1822-400 ZamośćNIP: 922-300-51-34Regon: 061103913 I http://netcase.pl/kontakt.html NetCase.plPiotr Sznajdrowiczul.Bazyliańska 1822-400 ZamośćNIP: 922-300-51-34Regon: 061103913 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Marek607, kiedy się pochwalicie, że kupiliście netdc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 (edytowany) Szlak mnie zaraz trafi bo nie wiem gdzie jest moja maszyna ... dafuq is NetDC.pl sp. z o.o. ? Ma ktoś jakiś kontakt z tą firmą ? edit: Nie mogłem się powstrzymać ten opis idealnie pasuje do netdc Edytowano Marzec 21, 2013 przez kajtek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user128 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Ja mam u nich dedyka i od 21.03 nie działa. Pisałem maile, próbowałem się dodzwonić aby uzyskać jakaś informację - ZERO kontaktu, ZERO Jestem tak wściekłky, a jeszcze bardziej klieńci, których hostuje. Nawet nie wiem co mam napisać bo rece już dawno mi opadły. Wykupiłem nowy dedyk i w poniedziałek przenoszę się na nowy serwer , ale co z kasą która zapłaciłem za ten ( na szczęście płaciłem za każdy miesiąc ) ? Nigdy wiecej nie chce mieć nic wspólnego z netdc.pl Co za porażka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Chociaż mogliby powiadomić klientów o możliwej przerwie w dostawie usług to by się przygotowali... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiu23 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Mi VPS i serwery na nim postawione chodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user128 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Mi VPS i serwery na nim postawione chodzą A ja mam: Badanie 89.231.x.xx z 32 bajtami danych: Odpowiedź z 89.231.x.xx: Limit czasu wygaśnięcia (TTL) upłynął podczas tranzytu. Odpowiedź z 89.231.x.xx: Limit czasu wygaśnięcia (TTL) upłynął podczas tranzytu. Odpowiedź z 89.231.x.xx: Limit czasu wygaśnięcia (TTL) upłynął podczas tranzytu. Odpowiedź z 89.231.x.xx: Limit czasu wygaśnięcia (TTL) upłynął podczas tranzytu. Statystyka badania ping dla 89.231.x.xx: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty), Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiu23 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 (edytowany) Na moje oko cały czas coś robią i dla tego, i być może też nie wszystko się odświeżyło dopóki nie będzie informacji o zakończonej pomyślnie migracji trzeba czekać i uzbroić się w cierpliwość, ja czekałem prawie 2 dni, aż się doczekałem Edytowano Marzec 22, 2013 przez Misiu23 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user128 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Na moje oko cały czas coś robią i dla tego, i być może też nie wszystko się odświeżyło dopóki nie będzie informacji o zakończonej pomyślnie migracji trzeba czekać i uzbroić się w cierpliwość, ja czekałem prawie 2 dni, aż się doczekałem Nie bardzo rozumiem, napisałeś to tak jak by to było normalne, serwer trzymasz u nich za darmo czy co ?? . Dla mnie taka sytuacja jest nie do przyjęcia, Płace za dedyka 300 pln i mało mnie ochodzi ich migracja. Nawet #$@#$%% nie poinformowali wczesniej, że cos takiego bedzie miało miejsce i co ja teraz mam powiedzieć klientom , sorry wasza usługa na razie nie działa bo nie działa i bądzcie cierpliwi. Może ruszy za kilka dni , a moze nie - ale bądzcie cierpliwi kogo to ochodzi, że strony wam nie działają. Jednym słowem netdc.pl to gówniarstwo i mogą sobie swoją całą usługę włożyć w d....e łącznie z ich śmiesznym wsparciem ( które to wsparcie jest tylko z nazwy ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Od samego początku NetDC to był śmiech na sali i wielu wróżyło im właśnie taki 'koniec'. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 (edytowany) Od samego początku NetDC to był śmiech na sali i wielu wróżyło im właśnie taki 'koniec'.Było też kilka osób, które tym wróżącym (w tym mnie) cisnęli, że to super budżetowa usługa która ma przyszłość w dzisiejszych czasach @user128, dzwoniłeś na ten numer co Ci wysłałem na PW? Edytowano Marzec 22, 2013 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2013 Ja mam u nich dedyka i od 21.03 nie działa. Pisałem maile, próbowałem się dodzwonić aby uzyskać jakaś informację - ZERO kontaktu, ZERO Jestem tak wściekłky, a jeszcze bardziej klieńci, których hostuje. Nawet nie wiem co mam napisać bo rece już dawno mi opadły. Wykupiłem nowy dedyk i w poniedziałek przenoszę się na nowy serwer , ale co z kasą która zapłaciłem za ten ( na szczęście płaciłem za każdy miesiąc ) ? Nigdy wiecej nie chce mieć nic wspólnego z netdc.pl Co za porażka Nie bardzo rozumiem, napisałeś to tak jak by to było normalne, serwer trzymasz u nich za darmo czy co ?? . Dla mnie taka sytuacja jest nie do przyjęcia, Płace za dedyka 300 pln i mało mnie ochodzi ich migracja. Nawet #$@#$%% nie poinformowali wczesniej, że cos takiego bedzie miało miejsce i co ja teraz mam powiedzieć klientom , sorry wasza usługa na razie nie działa bo nie działa i bądzcie cierpliwi. Może ruszy za kilka dni , a moze nie - ale bądzcie cierpliwi kogo to ochodzi, że strony wam nie działają. Jednym słowem netdc.pl to gówniarstwo i mogą sobie swoją całą usługę włożyć w d....e łącznie z ich śmiesznym wsparciem ( które to wsparcie jest tylko z nazwy ). Cieszcie się ze nie roz$#@$ wam dysku jak mi..... wszystkie projekty jakie piszę stoją pod znakiem zapytania, jak będę miał przez to problemy ze zleceniodawcami to tego tak nie zostawię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2013 Cieszcie się ze nie roz$#@$ wam dysku jak mi..... wszystkie projekty jakie piszę stoją pod znakiem zapytania, jak będę miał przez to problemy ze zleceniodawcami to tego tak nie zostawię Ty znajut backup? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user128 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2013 Było też kilka osób, które tym wróżącym (w tym mnie) cisnęli, że to super budżetowa usługa która ma przyszłość w dzisiejszych czasach @user128, dzwoniłeś na ten numer co Ci wysłałem na PW? Próbowałem, ale nie odbiera. Znalazłem ten numer już wcześniej jednak to samo co z innymi numerami - bez odpowiedzi p.s. Mój serwer nadal nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2013 Nic 4 dni czekam na odpowiedź z boku,telefony leżą .. ;/ będzie trzeba się przenieść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2013 (edytowany) które tym wróżącym (w tym mnie) cisnęli, że to super budżetowa usługa Nie ma super budżetowych usług, każda budżetówka jest uruchomiona kosztem czegoś (tu nie ma cudów). Będzie to kosztem sprzętu (czyli np. składaki z Allegro lub jakiś PC w piwnicy), lub będzie to kosztem ilości kont i używania współdzielonych zasobów, gdzie tu musi ich być dużo więcej na jednym serwerze niż "normalnie", każdy serwer musi zarabiać na siebie. Ekonomii nie da się oszukać, niższa cena zawsze powinna spowodować u kupującego pełną analizę produktu i firmy tak, aby mieć pewność, że dana tania usługa będzie stabilna. Sprzęt serwerowy jest bardzo drogi w tych czasach, taki sprzęt trzeba administrować, konserwować itd, to są koszty i zaniżanie cen przez niektóre firmy jest po prostu szukaniem szybkiego klienta. To wszystko ma tez inny skutek, inne firmy aby podążać za konkurencją także obniżają ceny swoich produktów i robi się reakcja łańcuchowa na rynku hostingowym w Polsce. Niestety tak często to się kończy, że jakaś firma (nie pisze tu o żadnej konkretnej firmie) wchodzi w pewien etap problemów finansowych właśnie z powodu zaniżonych cen, na to mogą sobie pozwolić tylko duże firmy, które mają dość własnych zasobów finansowych. Z tego co widzę NetDC ma dwa oddziały (Zamość i Lublin), na drugim też nikt nie odpowiada? Edytowano Marzec 23, 2013 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2013 @up z tego co wiem nie odbierają na wszystkich numerach, nawet szef na swoim prywatnym ))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach