juliobashmore 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 Witajcie Szukam serwera, który służyłby do "przekierowania" streamu z youtube do internauty. Skrypt na serwerze wchodzi na na link podany przez usera, wyciąga adres streamu(360p) i przekazuje do internauty, ten ogląda w naszym playerze na stronie. Serwer musiałby obsłużyć 100~200 użytkowników w mniej więcej tym samym czasie. Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystko w miarę jasno. Czego i gdzie proponujecie mi szukać? Pozdrawiam m. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 nie wiem kompletnie po cholere to ale dobra polecam leaseweb Łącze 100Mbps unmeter Dell R210-II/Intel G530 39 euro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juliobashmore 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 Rzeczywiście ich oferta wygląda ciekawie, cenowo też jest w miarę przyzwoicie. Dzięki za info. A oprócz tego co jeszcze jest godnego uwagi? Głównie kieruję się ceną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 Oprócz tego godneym uwagi może być jeszcze jak zawsze http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml Osobiście bym jednak brał pod uwagę leaseweb w tym przypadku, głównie przez content jaki masz zamiar serwować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2013 Oprócz tego godneym uwagi może być jeszcze jak zawsze http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml Osobiście bym jednak brał pod uwagę leaseweb w tym przypadku, głównie przez content jaki masz zamiar serwować. Kimsufi/OVH limituje download/upload do 10Mb/s per sesja (1,25MB/s) więc opcja odpada. Wolniej ładować się będą filmy z serwera niż prosto z youtube. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2013 Kimsufi/OVH limituje download/upload do 10Mb/s per sesja (1,25MB/s) więc opcja odpada. Wolniej ładować się będą filmy z serwera niż prosto z youtube. Mogę też sprawdzić pomiędzy serwerami jak sobie życzysz . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2013 Mogę też sprawdzić pomiędzy serwerami jak sobie życzysz . Chyba, że naprawili, ale w ciągu ostatnich kilku dni własnie takie praktyki stosowali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2013 W ciągu ostatnich kilku dni to im całkowicie łącze do amsterdamu siadało i inne dziwne rzeczy się działy. Mieli więcej do roboty niż przez bite kilka miesięcy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach