ksysi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Witajcie Pokrótce przedstawię moją sytuację Swoją stronę (bloga) mam od dobrych 7 miesięcy, na początku jak wiadomo było krucho z wejściami z popularnych wyszukiwarek jednak już po paru tygodniach miałem takowe na biężąco. Były to na początku ilości rzędu 3-4 tygodniowo, ale rozkręciło się to do nawet 10 dziennie. Tak samo Googlebot indeksował na bieżąco moją stronę. Gdzieś 2-3 miesiące temu miałem duży problem, gdyż na mojego bloga (wordpress) włamał się robak ze złośliwym kodem (iframe), spowodowało to, że google "zablokowało" moją stronę z powodu zagrożenia. Po wyczyszczeniu już wszystkich plików ze złośliwego kodu oddałem stronę do weryfikacji (poprzez narzędzia google). Weryfikacja przeszła pomyślnie, po czym strona została przywrócona do wyszukiwarki. Niestety od tego czasu jest tragicznie jeśli chodzi o wejścia z wyszukiwarek, praktycznie nie ma ich w ogóle. Googlebot już nie odwiedza mojej strony mimo, że dodaje nowe posty, dobieram odpowiednio tagi oraz mam wtyczke SEO pod wordpressa. Strona zbanowana nie jest, gdyż widnieje w wynikach wyszukiwania google Czy możecie mi poradzić co robić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Kiedy ostatnio ja odwiedzil? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksysi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 Ze statystyk z wtyczki WP wynika, że 8 dni temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksysi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 Natomiast jeśli chodzi o zwykłe wejścia z google to w tym miesiącu były tylko 2, w poprzednim 6. Czy to możliwe, że ta blokada strony przez google (3-4 dni nieaktywna) aż tak na to wpłynęła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2013 Osobiście sądzę, że powinno to się ustabilizować, jak zobaczysz że przez 14 dni nie wchodzi (czyli jeszcze 6) to możesz wysłać e-maila do supportu google z zapytaniem czemu tak się dzieje. Osobiście się na tym nie znam, a nie chcę wprowadzać w błąd więc nie wypowiem się na temat wpływu przeszłych abuse'ów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksysi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2013 A czy jest jakiś szybki sposób, który "daje kopa" stronie, żeby ją trochę ożywić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czeslaw_polak 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2013 Podaj adres strony. Bez adresu strony ciężko jest sprawdzić, dlaczego tak się właśnie stało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2013 oczyszczona strona i dodawanie nowych treści oraz zbieranie do niej nowych linków - ewentualnie rozpatrzenie witryny przez google ponowne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alfredos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Podepnij sobie narzędzia dla webmastera do tej strony i dodaj mapę strony. Jeżeli będziesz miał jakiś błąd natury technicznej to google wyświetli Ci w panelu jakieś info o zaistniałych błędach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichałK 7 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 (edytowany) Po wyczyszczeniu już wszystkich plików ze złośliwego kodu oddałem stronę do weryfikacji (poprzez narzędzia google). Weryfikacja przeszła pomyślnie, po czym strona została przywrócona do wyszukiwarki. Mam wrażenie, że ostatnie 2 osoby w ogóle nie przeczytały postu... Pomijając już fakt odkopu . Google już wchodzi normalnie? Edytowano Kwiecień 19, 2013 przez MichałK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bar_chmielewski 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Tak jak napisali poprzednicy, jeśli uważasz, że treść masz dobrą i nie chcesz jej poprawiać/dodawać nowej, to najlepszym sposobem jest podlinkowanie strony, wówczas robot google trafi do Ciebie z nowych źródeł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topper 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2013 Czy w pliku .htacces nie jest zablokowany? Nie masz bana w Google? Zgłosiłeś wniosek o ponowne rozpatrzenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gielo 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2013 Przede wszystkim, to roboty google na strony trafiają poprzez linki prowadzące z innych stron, więc dodaj kilka linków z lepszych stron i to zarówno na stronę główną jak i podstrony. Twoja strona także mogła być oflagowana przez Google jako potencjalnie niebezpieczna więc dobrym pomysłem będzie napisać do nich w tej sprawie jak się nic dalej nie zmieni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach