Delete 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Witam, panowie chciałbym zrobić folder na 1 PC do którego dostep ma 2 PC (szybko przemieszczać pliki pomiedzy pc) komputery są podłączone do routera. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak takie coś wykonać? z gory dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Delete 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Przepraszam, że nie dopisałem, ale mam na obu WIN XP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Szukaj hasła udostępnianie plików np. http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Klikasz prawym klawiszem na folder, właściwości, zakładka udostępnianie. Wybierasz, że chcesz udostępnić folder w sieci i czy chcesz aby można było edytować pliki. Dodatkowo wpisujesz nazwę folderu pod jaką będzie widziany w sieciNa drugim komputerze możesz się połączyć na 2 sposoby:1. menu start -> uruchom i tam wpisujesz \\NazwaKomputeraLubJegoIP\Nazwafolderu2.Klikasz na pulpit prawym, nowy, skrót i tam wklejasz to samo co wyżej czyli \\NazwaKomputeraLubJegoIP\Nazwafolderu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 No tak, tylko grupa robocza musi być identyczna na obu komputerach z tego co pamiętam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 mi się zdaje że chyba nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Delete 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 (edytowany) Nie działa coś tu i tu jest GRUPA_ROBOCZA wpisuje \\mojanazwa_pc\siecLAN i pojawia się " nie można odnaleźć ścieżki sieciowej" http://i.imagebanana.com/img/u70yt2in/aa33.PNG a jak wpisuje \\IP_1pceta\siecLAN to pojawia sie okienko do zalogowania jak bym sie zdalnie laczył Edytowano Marzec 15, 2013 przez Delete (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 (edytowany) Włącz konto gościa na "serwerze".. Edytowano Marzec 15, 2013 przez dmho (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 Albo na PC1 udostępnij folder, ustaw grupę roboczą na identyko (np. WORKGROUP czy GRUPA_ROBOCZA) i na PC2 kliknij prawym na mój komputer > Mapuj dysk sieciowy > Kliknij swoją grupę roboczą i wybierz tam PC1 i ten folder udostępniony i kliknij OK czy Mapuj nie pamiętam jak tam jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Delete 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 @up okey jutro lokne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach