Luke4U 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 Ostatnio na forum wiele pisze się na temat problemów z wydaniem kodów authinfo. Sam mam niemiłe doświadczenia z tym związane i wiem, że dopiero gdy się odpowiednio mocno "przyciśnie" (albo dopiero po interwencji telefonicznej w NASK), authinfo zostaje wydane. Także nie poddawajcie się i walczcie o swoje prawa ! Na stronie NASK. Pod linkiem - Abonencie znaj swoje prawa - można przeczytać co następuje: "Możesz przenieść obsługę nazwy domeny od Partnera X do Partnera Y. Na Twoje żądanie Partner zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod "authinfo", który umożliwi przeniesienie obsługi. Partner nie może uzależniać wydania kodu od dodatkowych warunków. A może by tak wysłać list otwarty do NASK w sprawie wydawania kodu authinfo przez partnerów ? Niech się oficjalnie ustosunkują do praktyk stosowanych przez swoich partnerów. Co Wy na to ? Serdecznie pozdrawiam, Łukasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 Mówisz? A co ja mam zrobić - ode mnie LH.pl chce 80 zł za wydanie authinfo, bo tak napisali w regulaminie promocji. Kupiłem u nich .info po 14 zł, teraz dwa przedłużenia muszę zostać u nich, inaczej zapłacę te 80 zł za wydanie kodu. I co, nieuczciwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbvc 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 @europrezes - do nasku należą tylko domeny .pl, ale napewno możesz poprosić o ten kod od jakiejś firmy, która jest odpowiednikiem nask. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2006 Ostatnio na forum wiele pisze się na temat problemów z wydaniem kodów authinfo. Sam mam niemiłe doświadczenia z tym związane i wiem, że dopiero gdy się odpowiednio mocno "przyciśnie" (albo dopiero po interwencji telefonicznej w NASK), authinfo zostaje wydane. Także nie poddawajcie się i walczcie o swoje prawa ! Na stronie NASK. Pod linkiem - Abonencie znaj swoje prawa - można przeczytać co następuje: "Możesz przenieść obsługę nazwy domeny od Partnera X do Partnera Y. Na Twoje żądanie Partner zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod "authinfo", który umożliwi przeniesienie obsługi. Partner nie może uzależniać wydania kodu od dodatkowych warunków. A może by tak wysłać list otwarty do NASK w sprawie wydawania kodu authinfo przez partnerów ? Niech się oficjalnie ustosunkują do praktyk stosowanych przez swoich partnerów. Co Wy na to ? Serdecznie pozdrawiam, Łukasz To nic nie da, nigdzie nie pisze o tym, że nie można pobierać opłat za ten kod. Twój cytat z dns.pl nie odnosi siędo tego, źle to interpretujesz. na tej samej stronie pisze: Transfer nazwy domeny polega na przeniesieniu prawa do jej obsługi od podmiotu obecnie obsługującego domenę do innego, wybranego podmiotu. Transfery mogą odbywać się: * pomiędzy Partnerami NASK - na zasadach określonych regulaminami świadczenia usług poszczególnych Partnerów (dotyczy to również wydawania kodu autoryzującego "authinfo") wszelkie pytania i problemy pojawiające się w trakcie transferu należy kierować do Partnera; Co to oznacza? Że jeśli kupiłeś domene u partnera i zaakceptowałeś regulamin to się na to dobrowolnie zgodziłeś. Prosta sprawa, dla świętego spokoju napisałem prosty email do NASKu jakiś czas temu: Czy partner może pobierać opłate za authinfo? Jesli oplata ujeta jest w Regulaminie swiadczenia uslug, Partner ma prawojej oczekiwac. [...] Więc nie musisz pisać listu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach