Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 Cześć, Mam problem z napisanym driverem do pluginu 'passwords' RoundCube - "nie potrafi" on wykorzystać biblioteki ssh2, która jest zainstalowana na serwerze - wyrzuca błąd o nieistniejącej funkcji Pojawiający się błąd: Fatal error: Call to undefined function ssh2_connect() in /var/lib/roundcube/plugins/password/drivers/pliczek.php on line 5 Występuje on tylko z poziomu RoundCube - ktoś ma pomysł jak na to zaradzić bądź spotkał się z tego typu problemem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 Ja ostatnio miałem ten sam problem z xml-rpc, okazało się, że mam trochę nawalone w php, chociaż w phpinfo wyświetlało, iż funkcja działa poprawnie. Dobra, nieważne. Masz PHP cli czy cgi ? U mnie było cgi, ale zostały jakieś pozostałości po cli więc musiałem wyrzucić wszystko i w końcu zagadało. W php -m wyświetla ci ssh2? Czyli jeśli masz cgi na serwerze to usuń pakiet php5. A nuż masz to samo, co u mnie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 PHP działa w trybie FPM php -m zwraca ssh2 root@host:~# php -m | grep ssh2ssh2 Problem rozwiązany.. zresetowałem php5-fpm, i zaczęło hulać Dzięki kolopik za próbę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach