Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Witam mam mały problem przy wejściu w Zarządzeni MySQL mam błąd' Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Czym on jest spowodowany i jak go można naprawić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Spowodowany jest prawdopodobnie tym, że serwer MySQL nie jest uruchomiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Albo socket znajduje się gdzieś indziej, pokaż: mysql -e'show variables like "socket"' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Witam mam mały problem przy wejściu w Zarządzeni MySQL mam błąd' Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Czym on jest spowodowany i jak go można naprawić ? cd /etc/ mv mysql mysql.disable killall -9 mysqld /etc/init.d/mysqld start zapewne doinstalowałeś mysql z paczek debiana i się "pogryzło" z istniejącym mysql ale sprawdź jeszcze w logach mysql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach