virtualman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Witam, mam problem tak jak w temacie zainstalowałem ehcp i wszystko ładnie, ale vsftpd nie chce wystartować więc nie mogę swoich pliczków na serwerze wrzucić. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak? Pozdrawiam Maciek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Jakieś logi? Errory? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
virtualman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Plik /var/log/vsftpd.log jest pusty, errorów też nie dostaję. Jak włączam pisze, że startuje, ale jak sprawdzam stan to pisze, że nie jest włączony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 /var/log/syslog w takim razie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
virtualman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Nic na temat vsftpd tam nie ma, tylko coś o wysyłaniu emaili... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 No to szukaj w EHCP. Nie mam żadnych informacji, na bazie których mógłbym w ogóle cokolwiek wywnioskować. Albo się dokopiesz do jakiś logów i się je przeanalizuje albo możesz wykonać telefon do pana Macieja i spytać się co jest nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sixwishlist.com Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Jaka wersję linuxa masz? i którą wersję ehcp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
virtualman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Debian 6.0, ale próbowałem też na Ubuntu 12.04, EHCP najnowsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach