moDell 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2006 Posiadam kolokacje w foturo.pl w Warszawie. W tej chwili myślę o zmianie usługodawcy, ponieważ nie jestem zadowolony z ich usług. Są problemy z łączem, czasem się przycina, do tego przy małym spadku napięcia serwer mi się zrestartował, a niby podtrzymuje go ups. Czy znacie jakąś godną polecenia firmę na usługę kolokacji ? Potrzebuję w pikach 3 megabity upstream i downstream, mogę zaoferować za to około 800 pln brutto. Być może ktoś z was może zaoferować taką usługę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rshmn 2 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2006 W tej cenie nie znam nic, niemniej sprawdz oferte GTS'u - mamy, jestesmy zadowoleni, polecamy Znacznie taniej jest w WDC - link znajdziesz po prawej stronie tego forum Kolo za ~270 PLN za 1 Mbit to mocno naciagana sprawa - przygotuj sie raczej na koszta raz wieksze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 W tej cenie nie znam nic, niemniej sprawdz oferte GTS'u - mamy, jestesmy zadowoleni, polecamy Znacznie taniej jest w WDC - link znajdziesz po prawej stronie tego forum Kolo za ~270 PLN za 1 Mbit to mocno naciagana sprawa - przygotuj sie raczej na koszta raz wieksze. Nie jest to naciagana cena jesli dla jednego serwera kupujesz cos powyzej 20-30Mb/s i mozesz pozwolic na placenie dodatkowo za obsluge. Nowa promocja WDC gdzie kolokacja dla jednego serwera wynosi 1zl i placisz tylko za pasmo; 2Mb/s - 750 zl (375zl/1Mb/s) lub 5Mb/s - 1600 zl (320zl/1Mb/s). Wiecej informacji znajdzie sie niedlugo na stronie oraz zapewne na tym forum w odpowiednim dziale. Dla zainteresowanych moge jedynie wspomniec ze WDC uruchomilo w zeszlym tygodniu bezposrednie podlaczenie gigabitowe do sieci TP (AS5617) oraz zostalo zrealizowane podlaczenie do kolejnego wezla wymiany miedzyoperatorskiej PL-IX i jest jednym z pierwszych uczestnikow tego wezla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rshmn 2 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 Nie jest to naciagana cena jesli dla jednego serwera kupujesz cos powyzej 20-30Mb/s i mozesz pozwolic na placenie dodatkowo za obsluge. Przeczytaj o jakich predkosciach on pisze:) Hint: 10x mniejszych Konkluzja: 270 PLN przy 3 mbit to zbyt niska cena, musi byc czyms okupiona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostcenter 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 Za gwarantowane pasmo to faktycnie niska cena. Jednak jezeli bedziech chcial lacze bez ciru to napewno znajdzesz. Z tego co pisze moDell 3 mbps to tylko w pikach tak wiec jak dogadasz sie z dostawca pewnie dostaniesz jakas dobra oferte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moDell 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 Tak jak napisałem do 3 megabitów w pikach. Generalnie na stałe potrzebuje okolo 1 mega. za GTS dziękuje, utopiłem już zbyt dużo kasy w tą firmę i wcale nie jest tak extra (jakość ok, ale podejście do klienta na poziomie przedszkola) Czyli poza tym wdc to nic innego nie ma ... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach