sbk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób które miały styczność z w/w firmami jak się ma stosunek płacisz = wymagasz, kontakt z supportem, oraz inne czynniki mające wpływ np. na uptime.Chciałbym poruszyć temat temat serwerów VPS tego najmniejszego pakietu (512MB), czy są jakieś za/przeciw, oraz którą firmę wybrać (ceny nie są zbliżone do siebie, aczkolwiek ile płacisz tyle dostajesz).Przeznaczenie: serwer teamspeak3 (tranfer na miesiąc jaki by generował ~10-14GB) www (prawdopodobnie portfolio, forum, i strona organizacji esportowej) Budżet, nie chciał bym przekraczać ceny 30zł na miesiąc, z drugiej strony wydaje mi się ceną adekwatną za takie parametry - teraz pytanie jak firma podchodzi do klienta. Dla leniwych: http://www.mintshost.pl/vps.php http://www.hekko.pl/serwery_vps.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 (edytowany) JA już jakiś czas temu przeskoczyłem do hekko i polecam Mintsa też miałem i trafiłem akurat na te awarie więc obecnie jak jest nie wiem. Edytowano Marzec 9, 2013 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Z tych dwóch firm zdecydowanie polecę Ci hekko, nie zawiedziesz się na jakości serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Zapomnij o mintshost.pl. Na początku będziesz zadowolony, a po 2-3 tyg. od płatności oleją Cię... Od razu wybierz porządną firmę i weź hekko.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oś! 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 ofc hekko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kix 28 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Za 30 złotych na miesiąc i "płacę-wymagam"? Żarty sobie robisz? Godzina pracy administratora to 50 złotych brutto - przy tym "VPSie" to się będzie pół roku zwracać. Moim zdaniem jeśli przy takiej kwocie firma oferuje support to jest to krzak - bo nie da się zrobić, żeby to się opłacało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Hekko. Korzystam pól roku i wszystko jest okej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Koleś pyta o Hekko vs. Mintshost więc nie wiem po co spamujecie linkami do BH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Definitywnie hekko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 Dzisiaj została włączona usługa... Na ten moment jest gorzej niż było, brak dostępu do serwera, konsola z poziomu panelu nawet nie odpowiada. Jaja jak berety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 Dzisiaj została włączona usługa... Na ten moment jest gorzej niż było, brak dostępu do serwera, konsola z poziomu panelu nawet nie odpowiada. Jaja jak berety. Ale gdzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 Hekko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach