lukaszfr 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 (edytowany) Witam, Jako iż nigdy jeszcze nie wykupywałem servera pod server poczty chcial bym się dowiedzieć jaki server dedykowany propnujecie pod server poczty (IMAP, POP3) Czy wystarczył by do tych celów to wszystko najtańszy server dedykowany z OVH? http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml Obsługiwana bedzie jedna domena max 25-50 kont pocztowych Edytowano Marzec 9, 2013 przez lukaszfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Na samą pocztę wystarczy VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaszfr 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Na samą pocztę wystarczy VPS Na poczatku tylko do poczty lecz pozniej może się zmienić cel, na pewno bedzie trzymany jeszcze backup i byc moze ts3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Myślę, że potrzebujesz co najmniej r-4g - dlaczego? a bo ma dwa dyski, które możesz skonfigurować w raid1. Myślę, że bez tego serwer poczty to trochę głupie rozwiązanie - chyba, że nie będą to ważne dane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach