Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Możliwości robienia kopii zapasowej masz wiele - kopia w DA to tylko jedna z wielu możliwości. O ile mnie pamięć nie myli to nawet na tym forum kilka razy przewijały sie sposoby robienia kopii, to samo zresztą w google- wystarczy poszukać. Większość firm z tego forum ( napewno linuxpl i hekko, innych juz nie pamiętam) ma włączone robienie kopii tylko w nocy z prostego powodu o którym pisał robson - w dzień maszyna ma śmigać i ogarniać cały ruch a w nocy gdy jest mniejszy ruch może swoją moc wykorzystać na mielenie po dyskach by zrobić kopie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 płacisz mało -> wymagasz małopłacisz dużo -> możesz wymagać więcej Jest niestety taka prawda, usługa która jest za tak małe pieniądze nie może być ekskluzywna, rozumiem cię, powinien być mechanizm który doda kopie do kolejki i wykona ją kiedy tam chce, ale niestety ty też nie możesz cudów oczekiwać za cene butelki średniego alkocholu. Zresztą Pan Marek naprowadził cie na poradzenie sobie z tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 NIe ważne jakie pieniądze się płaci płacisz więc wymagasz a jak u nich masz jeszcze kupione 4 serwery VPS po 150 zł za każdy to byś nie narzekał ?? Ale nie wiem czego wymagasz. Oferta była, mogłeś spisać jakieś SLA + umowy dot. m.in. backupów, dostępności paneli, dedykowany numer telefonu i dedykowaną osobę w supporcie dla siebie. Nie byłoby z tym problemu zapewne zarówno dla Ciebie jak i dla Firmy. Tylko że cena by skoczyła ci o dwa-trzy zera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 NIe ważne jakie pieniądze się płaci płacisz więc wymagasz Wymagasz tyle ile płacisz. Gówno płacisz, gówno wymagasz. Płacisz większą kasę to masz w pakiecie godzinki na tel z szefem firmy Doskonale rozumiem że każdy chce mieć dużo, tanio i zrobione dobrze ale tak się nie da. Jeżeli chcesz mieć lepsze warunki czy masz po prostu większe wymagania to płać. Ma być płacone. Jeżeli wydajesz jakieś śmieszne grosze to ciesz się że usługa ci działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janeczku 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 (edytowany) witam, czy ktoś może sprawdzić jakie moduły iptables są dostepny na VPSie OpenVZ od mintshost? wystarczy użyć komendy: cat /proc/net/ip_tables_* dzięki za pomoc! Edytowano Luty 17, 2015 przez janeczku (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 (edytowany) witam, czy ktoś może sprawdzić jakie moduły iptables są dostepny na VPSie OpenVZ od mintshost? wystarczy użyć komendy: cat /proc/net/ip_tables_* dzięki za pomoc! [root@s1 ~]# cat /proc/net/ip_tables_* owner mac helper conntrack conntrack conntrack mark mark limit owner recent state length ttl tcpmss tos tos dscp multiport multiport icmp udplite udp tcp nat mangle filter MARK MARK MARK REDIRECT DNAT SNAT LOG TCPMSS REJECT TOS TOS DSCP ERROR [root@s1 ~]# Edytowano Luty 17, 2015 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 A czym się różni ta firma od biznes-host.pl ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Supportem, ceną, sprzętem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janeczku 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 (edytowany) [root@s1 ~]# cat /proc/net/ip_tables_* owner mac helper .... [root@s1 ~]# dobrze wygląda - APF firewall miało działać. wielkie dzięki! Edytowano Luty 18, 2015 przez janeczku (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 dobrze wygląda - APF firewall miało działać. wielkie dzięki! Jak masz jeszcze jakieś pytania wal śmiało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Tak prawdę mówiąc to zróbcie coś z tym: http://scr.hu/1djh/hvf8e To się robi powoli denerwujące. Zgłaszałem wiele razy i za każdym razem odpowiedz "proszę sprawdzić teraz". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Tak prawdę mówiąc to zróbcie coś z tym: http://scr.hu/1djh/hvf8e Podeślij prosze zrzut ekranu tak by było widać najważniejsze czyli to co jest w URL, bo tak to nie wiem o co chodzi i nawet na jakim serwerze sprawdzać, podeślij też swoje IP bo pewnie na FW jest skoro masz ten komunikat od kilku dni. (na priv moze być) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Homzik 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 (edytowany) No to coś się popsuło: Edytowano Luty 18, 2015 przez Homzik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Host odpowiada na ping -> http://ping.serwerstatus.pl/index.php?serwer=vz37370.dahost.pl Podeślij chłopakom na bok albo tgx'owi Twój adres IP (z którego Ty próbujesz pingować). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Homzik 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Właśnie się naprawiło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 (edytowany) Powiem tylko jedno najgorszy hosting z jakim miałem kiedykolwiek do czynienia. Poprzedni darmowy, którego używałem był o niebo lepszy. Korzystam z niego jakiś tydzień, może trochę więcej. Prawie cały czas przy próbie wejścia na stronę wywala komunikat: Strona internetowa jest niedostępna Strona to: fs-portal.pl Może zbyt pochopnie wystawiam taką opinię, ale prawda jest taka, że od dnia w którym zacząłem korzystać z tego hostingu nie było dnia bez komunikatu "strona chwilowo niedostępna." Edytowano Luty 18, 2015 przez Mike Mouse (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Jakiej usługi i jakiego pakietu u nich używałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Zwykły hosting, pakiet Professional. ProfessionalP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipczop 2 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2015 (edytowany) Powiem tylko jedno najgorszy hosting z jakim miałem kiedykolwiek do czynienia. Poprzedni darmowy, którego używałem był o niebo lepszy. K Strona to: fs-portal.pl Jak dla mnie używałeś ze trzy najtansze hehe i ten jest sredni bo najgorszych nie testowałeś. Najgorszye w mojej 10- letniej prakrtyce to firmy krzak a minthost to bizneshost... Mam tam serwer dedykowany i serwer vps dzielony. Na serwerze VPS czsami są problemy z łączem na dedykowanym prawie wcale, miałem serwer dedykowany w sprintdatacenter prawie rok i w porównaniu z minthost ich siec działa 5000% lepiej... No kurde by codziennie mi ts3 wysiadał kilka razy to przesada jak atak jest na sąsiada... Jak Pan z sprintdatacenter ma coś do powiedzenia to zapraszam I dla tego nie mamy już u nich serwera . Edytowano Luty 20, 2015 przez czipczop (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2015 Korzystałem z serwera VPS przez ponad rok, najtańszego serwera WWW i darmowych serwerów od dawnego backupftp.pl. Złego słowa powiedzieć nie mogę, wiedziałem za jaką cenę kupuję i jak mam podejść do sprawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2015 (edytowany) Napisałem do supportu, bo ktoś przeprowadza atak DDOS na moją stronę. Osoba atakujące pochwaliła się tym. Podałem im IP osoby. Za każdym razem dostaję takie odpowiedzi: http://scr.hu/1djh/tu8v1 http://scr.hu/1djh/ig1w2 Od 30 min moja strona "leży" i w najbliższym czasie chyba nic nie zamierzają z tym zrobić. Edytowano Luty 24, 2015 przez Mike Mouse (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2015 (edytowany) Napisałem do supportu, bo ktoś przeprowadza atak DDOS na moją stronę. Osoba atakujące pochwaliła się tym. Podałem im IP osoby. Za każdym razem dostaję takie odpowiedzi: http://scr.hu/1djh/tu8v1 http://scr.hu/1djh/ig1w2 Od 30 min moja strona "leży" i w najbliższym czasie chyba nic nie zamierzają z tym zrobić. http://downorisitjustme.com/ It's just you. http://fs-portal.pl is up. Czy tak trudno wysłać tracert/swój IP na bok? Edytowano Luty 24, 2015 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2015 Ależ przecież lepiej napisać posta na forum który wprowadza ludzi w błąd.... root@elowht:~# uptime 23:09:06 up 95 days, 22:42, 1 user, load average: 0,95, 1,00, 1,17 - this is nice Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike Mouse 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2015 Więc dlaczego średnio co jakieś 10-15 minut pojawia mi się komunikat, że strona jest niedostępna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 Da mi ktoś wynik polecenia poniżej z dedyka i speedtesta? dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k conv=fdatasync Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach