Lokator 137 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2014 Czego innego wymagasz w takich cenach jakie daje MintsHost? Określili w regulaminie warunek i mają do tego prawo - czy skorzystasz, czy nie to zależy od Ciebie. Większość nie patrzy na regulaminy, ale to nie problem firmy. Starali się zminimalizować koszty, żeby przyciągnąć uwagę klientów - udało się, ale oprócz tego zabezpieczenie na awaryjne sytuacje muszą mieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2014 Witam, Mam pytanie wczoraj opłaciłem VPS KVM w Mintshost, jak długo czeka się na aktywację? Dziś patrzę i widzę, że status jest wciąż "W trakcie". Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2014 Ja czekałem około 32h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2014 Jak napiszesz ticket'a to w ~2h będziesz mieć na bank Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2014 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2014 czizys takie ceny a ten jeszcze benchmarkami meczy... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2014 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2014 a czego spodziewac sie za taka cene, przeciez to jest tansze niz shared i podobnie pewnie upakowane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2014 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciamciaj 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2014 Posiadam tam konto reseller, funkcjonuje dobrze od ponad roku, trzymam na nim parenascie stron, troche zapleczowek, landing page itp, spisuje sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Od prawie dwóch lat korzystam z mintshost i jestem naprawdę zadowolony, mam aktualnie najmocniejszy VPS z oferty i codziennie praktycznie coś na nim robię, za taką cenę nie mogę powiedzieć złego słowa.Dodatkowo sprawiłem Panu Michałowi trochę problemów, oczywiście przez przypadek, co powinno skutkować zablokowaniem mojej usługi, on jednak zachował się jak człowiek i tego nie zrobił. Opinia mintshost rośnie z roku na rok, z czego jestem niezmiernie dumny. Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę pokazać zaawansowany benchmark najmocniejszego VPS'a w mintshost poprzez http://serverbear.com/compare/vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Ma ktoś może tam pakiet reseller ? Jak wygląda sprawa z nielimitowanym transferem ? Przy powiedzmy 10 kontach per 100 GB transferu miesięcznie można oczekiwać wyrzucenia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Takie pytania najlepiej kierować bezpośrednio do supportu: https://www.mintshost.pl/contact.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Nielimitowany to nielimitowany. Raczej nie wyrzucą - ewentualnie ograniczą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Ja czekałem około 32h. To szybko Data Rejestracji: 27/04/2014 Status: W trakcie Dobrze że mi się nie śpieszy, w tej chwili i tak nie mam czasu na konfigurację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tom 1 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2014 (edytowany) Czy w ostatnich czasach odnotowaliście długie wczytywanie się stron z komunikatem (po stronie serwera): Warning: The system load average is? Również w tym czasie ciężko jest się dostać do HyperVM Edytowano Maj 17, 2014 przez Tom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2014 Na jakiej maszynie (nr) jesteś, jaki masz ruch, jakie operacje wykonywane na vps itp. Pisz na bok - dostaniesz odpowiedź na temat możliwych przyczyn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tom 1 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2014 Nr: 12840, ruch, tak jak operacje znikome. Napisałem wcześniej do BOK. Podobno problemem była nie zoptymalizowana baza MySQL. Zoptymalizowali mi bazę MySQL (co dokładnie zostało zrobione, nie chciano mi napisać), ale problem się ponawia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2014 Nie wiem jak jakość usług, ale po wysłaniu zapytania w panelu dostałem odpowiedz po 5min o godzinie 1 30. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 Tom, możliwe że maszyna matka jest przeciążona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
userek 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 Czy w ostatnich czasach odnotowaliście długie wczytywanie się stron z komunikatem (po stronie serwera): Warning: The system load average is? Również w tym czasie ciężko jest się dostać do HyperVM Ja przedwczoraj kupiłem serwa(ale www) i dziś właśnie zauważyłem, że coś długo mi wczytuje strony, mimo że na stronie jest tyle co nic... Zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że to było chwilowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tom 1 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 Tom, możliwe że maszyna matka jest przeciążona. Poczekam co inni odpowiedzą jak @userek i wtedy zadecyduję czy coś napisać tutaj o mintshost.pl czy się wstrzymać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
csmaro 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2014 (edytowany) Coś sie z Mintem dzieje. Co do mojego VPS'a Data awarii: 18-05-2014 / 11:48Data odzyskania sprawności: 18-05-2014 / 11:49 Data awarii: 16-05-2014 / 22:11 Data odzyskania sprawności: 16-05-2014 / 22:46 Edytowano Maj 19, 2014 przez csmaro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Fraszczak 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2014 (edytowany) U mnie to samo VPS sie wiesza niewiadomo czemu. Wszystko dziala, a po kilku dniach niby serwer stoi ale Apache i generalnie wszystko co jest na serwerze wysiada pomaga jedynie reboot, bez reboota to w takim stanie zawieszenia moglby byc wieki. Masakra. Nie wiem moze moj VPS stoi na jakies zapchanej maszynie, ale takie rzeczy nie powinny sie dziac, nawet za ta cene. Generalnie VPS pracuje slabo obsluga przez roota to jest istna masakra, dziala wszystko baardzo powoli. Nie twierdze ze firma jest zla, mozliwe ze mnie trafila sie jakas trefna maszyna dlatego nie przedluze juz tego serwera. Edytowano Maj 19, 2014 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2014 U mnie to samo VPS sie wiesza niewiadomo czemu. Wszystko dziala, a po kilku dniach niby serwer stoi ale Apache i generalnie wszystko co jest na serwerze wysiada pomaga jedynie reboot, bez reboota to w takim stanie zawieszenia moglby byc wieki. Jeżeli reboot vpsa pomaga to jaki wpływ ma na to maszyna matka? Przecież przed restartem vpsa i po restarcie vpsa jest na niej tyle samo vpsów i takie samo obciążenie. Sprawdź lepiej konfigurację usług na vps. Przy przeciążonej matce po restarcie byłoby tak samo źle jak przed restartem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach