Redzik 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 Witam. Posiada ktos może konto hostingowe w ŚLĄSK DATA CENTER ? i może udzielić pomocy ? Bo czekanie na odpowiedź supportu jest strasznie irytujące. Przyzwyczjony jestem juz do tego że np w DA jak dodaje domenę to po kolejnym wejściu w DA mam do wyboru domenę która chcę obsługiwać.Sprawdzac ile zajętego miejsca tranferu itd. w SLDC założyłem konto z darmową domeną xxx.sldc.pl i po zalogowaniu do panelu wyświetla się tylko ta domena i wszystkie jej parametry. Kiedy dodaje swoja domenę w opcji " podepnij domenę " to po wejściu w subdomeny widnieje taka subdomena mojadomena.xxx.sldc.pl Jeszcze takiego czegos nie widziałem i nie wiem czy to normalne. Poza tym jak podpinam domenę to tworzy sie ona w katalogu public_html kiedy tworze do niej subdomene, to też tworzy sie w public_html a nie w folderze z domeną. Kiedy parkuje domene to tworzy sie w folderze home a subdomena w public_html. Czy w tym panelu wszystkie domeny sa podpiete pod licznik tej domeny z utworzenia konta ? Czy to normalne że na serwerze znajduje się tyle folderów i plików jak przy VPS ? Może trochę zamieszałem bo tak jak piszę przyzwyczjony jestem do DA a tu się nie orientuje. Może jak ktoś posiada tam hosting to pomoże Z góry dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 (edytowany) Klikasz w "Domeny podpięte" -> Stwórz domenę podpiętą, wypełniasz pole "Nazwa nowej domeny", kreator automatycznie wypełni pola i stworzy katalog dla nowej domeny.coś typu: public_html/domenka.pl . Wypełnij pole hasło, ale łącz się na domyślne dane i tak będziesz miał dostęp. PS sam decydujesz, gdzie subdomena ma się utworzyć, a raczej jej katalog. Edytowano Marzec 6, 2013 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redzik 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 Klikasz w "Domeny podpięte" -> Stwórz domenę podpiętą, wypełniasz pole "Nazwa nowej domeny", kreator automatycznie wypełni pola i stworzy katalog dla nowej domeny.coś typu: public_html/domenka.pl . Wypełnij pole hasło do tego momentu tak robiłem/ ale łącz się na domyślne dane i tak będziesz miał dostęp. Ale tego niezakumałem. Użytkownik i hasło takie jak do panelu ? Co chcę osiągnąć. Chcę aby po wejściu do panelu wyświetlała się moja domena a nie ta na którą zakładałem konto. No albo 2 do wyboru. Tak jak jest w DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 do tego momentu tak robiłem/ 1. Ale tego niezakumałem. Użytkownik i hasło takie jak do panelu ? 2. Co chcę osiągnąć. Chcę aby po wejściu do panelu wyświetlała się moja domena a nie ta na którą zakładałem konto. No albo 2 do wyboru. Tak jak jest w DA. Ad1. Domyslne dane FTP Ad2. No, ale po co? Skoro przy tworzeniu subdomen itd wybierasz swoją domenę z listy. W tym przypadku subdomena SLDC.pl jest twoją domeną główną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redzik 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 W tym przypadku subdomena SLDC.pl jest twoją domeną główną. Czyli wskaźnik zajętego miejsca i trensferu jest pokazywany dla wszystkich podpiętych domen tak ? Nie da sie indywidualnie tego przydzielać i sprawdzać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach