oski225 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Witam, posiadam stronę WWW z downloadem. Chcę umożliwić pobieranie ze znośnią prędkością wszystkim użytkownikom "domowym" i zablokować dostęp do strony osobom, które logują się do niej za pośrednictwem serwera dedykowanego, vps, etc. Czy jest w ogóle wykonalne tego typu działanie? Z góry dziękuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FrozenShade 18 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Ustaw jakiś sensowny max speed na pobieranie per połączenie/ip i po kłopocie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 W zasadzie byłaby to także niezła opcja, jednak już miałem przypadek, w którym ktoś włączył sobie "dla zabawy"/"dla utrudnienia życia" na serwerze dedykowanym program pobierający z mojego serwera plik 10GB w pętli, trochę nieuwagi i ponad 500 GB transferu zmarnowane. Dlatego też pomyślałem, że dobrze byłoby całkiem uniemożliwić korzystania ze strony z serwerów. Sam na to kompletnie nie mam pomysłu. Myślę, że to niewykonalne - ale może jednak znajdzie się ktoś mający jakaś wiedzę na ten temat Ostatecznie zastosuje max speeda, ale czekam na dalsze wypowiedzi... Albo może ma ktoś zakresy ip najpopularniejszych serwerowni w polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FrozenShade 18 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 (edytowany) moze inaczej: zrób dostęp do ściagania z weryfikacją captcha i generuj jednorazowe linki do plikow. poradzisz sobie w ten sposób z automatami. Edytowano Marzec 4, 2013 przez FrozenShade (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach