Krystian Pogrzebienny 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 WitamMam pytanie wiecie jak umieścić w html formularz rejestracyjny zrobiony w php??Próbowałem dodać tak <iframe src="signup.php" frameborder="0" scrolling="auto" width="660" height="679" marginwidth="0" marginheight="0" ></iframe> Ale wyświetla mi tylko zawartość pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 (edytowany) Nie łatwiej zmienić index.html na index.php i normalnie zaincludować? Edytowano Marzec 4, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Nie musisz chyba zmieniac na php, aczkolwiek nie zadziala ci na localhoscie, tylko dopiero na hostingu już czy tam vps czy gdzieś Zincluduj :]<?phpinclude("signup.php");?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Dlaczego ma nie zadziałać, jak ma WAMPa albo coś tego typu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Chodziło mi jakby odpalal bez niczego ( przez przegladarke czysty html.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 (edytowany) nie można tak. Nie zadziała.Musisz mieć serwer który będzie zawierał interpreter php.Musisz zainstalować serwer www. Chyba najprostszym w obsłudze jest krasnal. Edytowano Marzec 4, 2013 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 nie można tak. Nie zadziała. Musisz mieć serwer który będzie zawierał interpreter html. Musisz zainstalować serwer www. Chyba najprostszym w obsłudze jest krasnal. Z tego co ja wiem to za interpretacje HTMLa odpowiada klient (w tym przypadku przeglądarka) a nie serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 sry - poprawiłem się - o php mi chodziło, przepraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Wiem że nie jest rozwijany, jednak ja jakoś z wampem i xampem miałem lekkie problemy. Tylko krasnal dawał mi taką opcję że "instalowałem i gotowe" - reszta stawiała zazwyczaj opór... Nie wiem dlaczego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Kszysiu, ja Cię bardzo proszę, lepiej się już nie pogrążaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Wiem, że to pogrążanie się, ale na prawdę te paczki zawsze sprawiały u mnie jakieś trudności:D Może to głupie no ale tak było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2013 Ale stary, w czym problem? Ściągasz xampp'a dla windowsa, tam masz install portable, wskazujesz tylko folder, z tego folderu odpalasz exeka, klikasz start przy apache'u i mysql (i ew. ftp jeśli chcesz) i voila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2013 Wiem że nie jest rozwijany, jednak ja jakoś z wampem i xampem miałem lekkie problemy. Tylko krasnal dawał mi taką opcję że "instalowałem i gotowe" - reszta stawiała zazwyczaj opór... Nie wiem dlaczego... Wolę WAMPa, na win 7 kiedyś XAMPP mi przy włączaniu się odcinał dostęp do sieci... Jedyny problem z WAMPem (dość irytujący) że trzeba wyłączać skype przy włączaniu serwera WWW, jak już wstanie to można z powrotem skype postawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach