RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 Cześć, Chcę sobie ustawić własny komunikat na debianie Nie mogę ogarnąć jak zapisać ten plik z kolorowaniem składni... Za każdym razem jest bez koloru.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 http://www.mewbies.com/how_to_customize_your_console_login_message_tutorial.htm dział "TEXT FORMAT/COLOR NOTES". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 Dzięki tego właśnie szukałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 Dzięki samu zaraz przetestuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 Jako, że niedziela, to nie chciało mi się wklepywać, link był szybszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2013 (edytowany) A jeszcze jedno pytanie czemu na kilku serwerach mam to włączone a na kilku nie? nie da się edytować oraz nie ma pliku motd w /var/run/ Oraz w /etc/motd jest jedynie motd.tail dobra rozwiązałem wystarczyło wydać 2 polecenia uname -snrvm > /var/run/motd[ -f /etc/motd.tail ] && cat /etc/motd.tail >> /var/run/motd Edytowano Marzec 3, 2013 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach