Duo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Witajcie, Mam pewne pytanko posiadam konto hostingowe za darmo przypuszczalnie nazywa się domena xx.pl. Oferują oni subdomenę duo.xx.pl Jeżeli będę długo prowadził forum to już wolałbym zostać przy tej nazwie (duo.xx.pl). Jeżeli mi parametry nie wystarczą na duo.xx.pl to jest możliwość podpięcia takiej subdomenki pod inny hosting ? Tak, żeby ścieżka prawidłowo działała. Nie chodzi mi o samo przekierowanie tylko o podpięcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Nie rozumie.... Ty posiadasz subdomenę czy domenę ? skoro ty masz domenę to nikt ci subdomeny oferować nie musi bo możesz sobie ją założyć sam Czytam 3 raz i dalej nie rozumie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giftube 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Nie rozumie.... Ty posiadasz subdomenę czy domenę ? skoro ty masz domenę to nikt ci subdomeny oferować nie musi bo możesz sobie ją założyć sam Czytam 3 raz i dalej nie rozumie... ja tak samo pisze jakby to chodziło o subdomene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FrozenShade 18 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 jemu chyba chodzi o coś w stylu duo.darmocha.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Rafox - ROZUMIEM a nie ROZUMIE... JA ROZUMIEM. Duo - jaki masz panel administracyjny? DirectAdmin? W DA możesz zmienić rekordy aby przekierowywało na inny serwer, ale subdomena będzie działać tylko do czasu gdy będzie działał darmowy hosting. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 posiadam subdomenę i chcę ją wykorzystać na innym hostingu, jeżeli w pierwszym hostingu skończą mi się parametry bo nie ma możliwości ich zwiększenia. @Matmaxalez Właśnie o to mi chodzi, a wiadomo jak to zrobić ? Jakie rekordy zmienić, tak abym dalej korzystał z subdomeny z pierwszego hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Rekordy A (te które masz w Kontrola DNS) zmieniasz im IP na te nowego serwera, oraz NSy na nowe nsy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Musisz mieć w panelu możliwość zarządzania strefą DNS lub coś w tym stylu. Ale skoro masz subdomenę to wątpię żeby to się tak dało. Możesz ewentualnie kombinować z przekierowaniem na inny serwer itp. @Matmaxalez jeżeli dostanie subdomene to nie zmieni adresów NS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Ale tę subdomenę dostaje w formie domeny, więc raczej będzie mógł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach