Petro 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 Witam, Mam prośbę o podanie propozycji gdzie można zakupić dedyka o podanych parametrach, lub o wycenę przez firmę hostingową Czas umowy zależnie od firmy. Jeśli coś znanego, polecanego to na 3 miesiące płatne z góry, a po tym okresie umowa na czas nieokreślony. A jeśli firma z tych przeciętnych, to umowa bezterminowa. Parametry: Procesor i7 3770k @ 4.5 GHz (oc) Ram: 32 GB Dyski: 2 x 60 GB SSD Łącze: 100 Mb/s Lokalizacja: Europa Transfer: 10 TB z możliwością dokupienia więcej Wiem że oc procka to dziwny wymóg, lecz takie rozwiązanie jest najoptymalniejsze dla mojej aplikacji. Proszę nie wysyłać mi ofert setek Xeonów. Tylko takie parametry. Budżet - Jaka oferta będzie najtańsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 (edytowany) Nie widziałem szczerze mówiąc takiej oferty nigdzie i z oczywistych powodów wątpię aby ktoś Ci to zaproponował. Coś zbliżonego: AMD FX 8150 X8 Bulldozer 8x3,6Ghz (Turbo 4,2Ghz) Edytowano Luty 27, 2013 przez glanpolnet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petro 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 Ten AMD jest zdecydowanie za słaby z powodu "słabych" tych rdzeni w porównaniu z i7. Dlatego potrzebuje tej i7 po oc. Z powodu tego oc jest oczywiscie większe zużycie prądu i procesora, lecz oczywiście cena jest wyższa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 (edytowany) Jeszcze dochodzą większe koszta chłodzenia i awaryjnośc sprzętu wzrasta. Edytowano Luty 27, 2013 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petro 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 Dokładnie, dlatego większa cena niż jakbym chciał kupić bez oc. Lecz akurat w przypadku tego procesora @ 4.5 GHz to nie jest dużo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petro 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 @up - Póki co nie chce sie w to bawić, gdyż nie mogę przewidzieć co będzie po następnych 3 miesiącach, a dodatkowo sprzedawanie potem tego... Dlatego wole wiecej zapłacić za wynajem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 Jedyna opcja jest taka iż musisz się pofatygować i powysyłać zapytania do DC ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petro 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 (edytowany) Umowa na 3 miesiące Może ktoś ze zbliżona oferta sie tu zgłosi. A jak nie, to trzeba będzie do rożnych dc podpisać Edytowano Luty 27, 2013 przez Petro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ZbychuR Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 Troszkę duże masz te wymagania, ciężko Ci będzie znaleźć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach