Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2013 Witam Was. Szukam hostingu, który będzie miał następujące parametry: 5GB miejsca, transfer miesięczny 10-15GB. Do 20zł brutto/miesiąc. Póki co portal trzymałem na VPS'ie w UK, jednak ktoś ddosuje ciągle maszyny tej firmy i zaczęło mnie to drażnić. Dziennie 1200-1500UU. Interesuje mnie płatność miesięczna Ponieważ nie chce sytuacji, że opłacę na rok a usługodawca zablokuje stronę bo dostanie zgłoszenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 26, 2013 Trzymasz na VPSie a chcesz przenieść na wirtualny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2013 Trzymasz na VPSie a chcesz przenieść na wirtualny? Tak, wykorzystuje ledwo ledwo tego VPS'a. Szkoda pieniędzy na to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 26, 2013 Polecam hekko. Zmieścisz się w budżecie, a usługi bardzo profesjonalne. Na pewno będziesz zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2013 Nie będzie problemu z CPU? Wysłane z Xperia U / Send from Xperia U Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 ja też ci polecę hekko pakiet MediumPack+ nie wiem w sumie jak oni podchodzą do ataków. Jeśli zależy ci na naprawdę dobrej ochronie przed atakami to polecę progreso miałem kiedyś sporo ataków na serwer w progreso wszystko zaledwie w 5 minut załatwione linki znajdziesz u mnie w podpisie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 Myślałem właśnie nad progreso. Nie atakowali mojej strony lecz całą pulę IP. A chmurka? Wysłane z mojego ST25i Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2013 Czy VPS za 28zł/mc (Biznes-Host) uciągnie ten portal ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 A skąd mamy to wiedzieć, skoro nie podałes kompletnie nic na temat obciążenia ani co to za ataki? Ponieważ nie chce sytuacji, że opłacę na rok a usługodawca zablokuje stronę bo dostanie zgłoszenie. Rozumiem, że do dystrybucji filmów umieszczanych na stronie masz licencje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 A skąd mamy to wiedzieć, skoro nie podałes kompletnie nic na temat obciążenia ani co to za ataki? Rozumiem, że do dystrybucji filmów umieszczanych na stronie masz licencje? Co do pierwszego to load do 0.30 z 4x1GHz, system zużywał do 40MB ramu. Ad2. Oczywiście jak każdy portal o tej tematyce, nakreśliłem chyba sytuację. Póki co wróciłem do Dianetu, zobaczymy jak długo będę im się podobał. Dziękuję za sugestie i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Liar, jeśli boisz się DoSowania po domenie Twojej strony, skorzystaj z darmowej opcji CloudFlare CF jest naprawdę fajne, miłe i skuteczne.Dodatkowo wtyka "W3Cache" i "CloudFlare" na WP i masz ciutkę przyspieszoną zawartość i sporą (ja mam do 70%) oszczędność na transferze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 Liar, jeśli boisz się DoSowania po domenie Twojej strony, skorzystaj z darmowej opcji CloudFlare CF jest naprawdę fajne, miłe i skuteczne. Dodatkowo wtyka "W3Cache" i "CloudFlare" na WP i masz ciutkę przyspieszoną zawartość i sporą (ja mam do 70%) oszczędność na transferze. Atak nie było tylko na mnie lecz na całą pulę IP usługodawcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2013 No ok, rozumiem Ja tylko mówię tak "na zaś". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach